「幫幫手推一推」黑警唔單止搜身時恐嚇市民 仲要強光照市民對眼!

438 回覆
233 Like 2 Dislike
https://lih.kg/1433489

我相信有人已經睇左呢段片
其實仲有下半場 依家我放埋出黎

**米報同我擺嘅片中間都會無左一秒聲 保護返當時人 佢講左自己全名所以嗶左佢**

一開始已經聽到有位女黑警講要收埋電話 唔比錄音同拍片 仲要話 小心有錄音啊!

依家黑警憑乜野唔比人用電話? 點解咁撚驚咁撚心虛?
係咪因為開始要態度惡劣同恐嚇市民 驚比人留底?

跟住有位白衫黑警出手遮鏡頭 當時人叫黑警唔好襲擊佢個肚佢唔認 仲要係有黑警鏡頭情況下問當時人你頭先有無推到佢 想屈佢襲警? 究竟係邊個郁手先?

之後一開就位女黑警突襲想搶走當時人個拍攝工具 再一次唔認係襲擊 話只係想搜查身上物品 搜身同拍攝工具有咩關係? 突襲呢個行為又有咩意思?

一直不斷話拍片會影響到黑警工作 有權要求佢停止拍攝 想屈當事人阻差辦公?拍片有咩影響到工作?咁點解後面有位黑警可以手持拍攝工具拍片?市民會影響黑警 自己人就唔會?

重頭戲黎喇!!!!

第二條片睇到最後 有幾位身穿便衣背心黑警 發哂脾氣咁對待市民
突然有黑警手持電筒用強光照向一直配合搜身嘅市民!
令到當時人感到極度不適及受到威脅!
有乜野必要同理由對市民使用強光照住佢對眼?呢個行為有咩意義同對工作上有咩幫助?

強烈要求黑警回應點解要用惡劣 粗暴 令人不適嘅態度 語氣 行為 去對待配合黑警工作嘅市民!

最後當時人有幾句說話想同大家講:

大家小心,唔係有cam嘅,我都唔知會變成點。
佢地砌詞好叻。
我自己由6月開始已經背定要問佢權力及義務,因為人一荒就咩都唔記得。
我不停重複係想由警察把口講出黎。點知大家睇片都見到冇聽過佢地覆。
做個好榜樣呢句係譚文豪係旺角俾警察提點嘅。所以我原句送返俾警察。
一講完大家都呆咗,唔知佢地係真思考定係未聽過所以唔能夠即時反應。
最後記得download 之前free俾港人弋個熄Mon拍片app,如果冇gopro係身,或者俾人熄咗,都重有證據。

https://drive.google.com/file/d/1gKBfiJtK5Qk1yuoQYtU2s9Y_jIFN39hS/view?usp=sharinh

https://drive.google.com/file/d/1ivm3Q-UtmldRdaYELDbk7GPNz5qW0mXF/view?usp=sharing

光復香港,時代革命
推!!!!!!!!!!!!
「幫幫手推一推」黑警唔單止搜身時恐嚇市民 仲要強光照市民對眼!
https://lih.kg/1434132
屌你老母死黑警
backuped

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞