海關關員2019 (23)

1001 回覆
3 Like 36 Dislike
已經第二次考喇,到呢家都未試過去到fib, 究竟係我點呀,group discussion 同ft都做到好足,究竟衰d嘜
3號開波
呢幾日係咪無再收到email
呢期最快會幾時入班
12月尾先報名
幾時先知有體能測試
同埋穿梯可以點樣練
你gi 講左幾次野? 態度係點樣?掙野講?
Gi 唔夠首輪,講左一次,態度都禮讓,讓左幾次,最後都嘗試爭到一次,每次講野都有4個人爭住搶,我都讓在比人。同埋最抵死係我發言既時候考官都一致留心我講野,究竟係好定壞?
發言左幾耐
其實小組真係睇彩數
我覺得自己麻麻地都過到
每次都差唔多4,50秒,同埋我覺得今次真係已經好小心,又無離題,又無過份進取,又回應在人先加自己野,究竟想我點呀
你幾歲
24,我知,又係話後生大把機會嘛。。。但我真係已經想快d考到可以為屋企同自己生活好d..
唔係呀
我你諗咁都無,以為你好大年紀
每次都差唔多4,50秒,同埋我覺得今次真係已經好小心,又無離題,又無過份進取,又回應在人先加自己野,究竟想我點呀
你幾歲
24,我知,又係話後生大把機會嘛。。。但我真係已經想快d考到可以為屋企同自己生活好d..
唔係呀
我係諗咁都無,以為你好大年紀
唉,考到個人又攰又頹
巴打邊日ft?
19 930,仲記得果日考完體能,等在成個鐘先考gi
呢水係咪唔會再派FT 8月報未有得考FT
考緊fib啦
下轉啦
有無換西裝?體能分高?
做足曬,已經出盡曬奶力
call report 睇睇。公開資料
其實GI講1-2次野就夠,我覺得唔洗太在意回應人地既野,講野清晰,有條理,有point ,個point可以既好處壞處都講下,俾佢知你係有分析能力。唔好為講而講,夾硬去回應人地,夾硬搵啲野去講就得。同埋最重要係爭唔贏發言,都要面不改容,笑下咁,就得嫁啦👍🏿

利申:第2次考,2次GI都係發言1次,第1次西裝都無著,準備緊FIB
師兄第一次fib 衰咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞