(和理非回合)和理非升級:星期五罷買日

31 回覆
17 Like 0 Dislike
香港作為一個金融城市,最大既勢力,並唔係官,警,黑,鄉。而一定係
既然不合作運動,罷工,會引起人地反感,我地咪變招,罷工,有35萬人響應左,再加上可能有銀髮族同學生族群,加加埋埋可能最少50萬人,甚至乎如果推動到遊行果200萬人中既一半都好,都100萬人停止一日消費,每人用少100蚊就等於1億,每個星期少一億
警隊慢慢開始被林鄭強調及推左出黎成為眾矢之的,好明顯,佢就想我地向呢個方向打,但呢個禮拜已經睇到,消耗好大,我地要搵番持久性運動黎做
同埋,罷買其實對某d鋪頭黎講,亦姐係等同於罷工,開成日鋪做幾單生意,就算係5/8果日開鋪既藍絲,叫人唔好阻佢番工既,一樣都會出黎嘈
同埋我相信去到呢一步,林鄭會開始諗佢到底要成為一個推倒香港經濟,毀滅一個金融體系既千古罪人,定係去回應我地既訴求,應該會有考量。
同埋我地既敵人依家最需要既,係水喉,當佢地要水,我地更加要封井,請大家思量一下。

認同希望請廣傳。

https://lihkg.com/thread/1412788/page/1
星期五罷買日
雖然我係p牌,希望大家望望
或者有冇人可以整合我個post,唔知點解我d post好難推得上
我冷氣軍師決定發起『嘆冷氣!不消費!』運動!!!!!!!
https://lih.kg/1425424

配合罷買日,係商場剩坐不消費,咁樣先有畫面,先可以號召更多人,咁先比到壓力商家佬。
點解和理非唔夾實泛民? 泛民提彈劾林鄭,就會有獨立調查(基本法73條),唔到政府阻止。
請做左我地做到既事,再去考量其他野
Ok
求文宣組
支持罷買

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞