我冷氣軍師決定發起『嘆冷氣!不消費!』運動!!!!!!!

36 回覆
86 Like 3 Dislike
果日出席黃大仙罷工集會,多人到入唔到會場,咪走番入黃大仙中心囉,點知起碼成千人走哂入商場坐哂係地下!

何其壯觀!

再睇番沙田集會,一樣因爲百步梯太多人,d人坐番哂入新城市!

既然要搞不消費運動,點解唔嘆住冷氣搞!

我建議大家目標去d大地產商既商場,好似8月5咁搵d靚位坐低,睇書又好,做功課又好,帶埋野食野餐又好。

總之唔好幫襯商場入面既鋪頭!

人數夠多又唔犯法,商場實Q都冇你符。

既然和理非被人叫冷氣軍師, 我地就將「嘆冷氣」進行到底!

第一波目標當然係新紅基既商場 例如沙田新城市 元朗yoho town

第二波去仲搵tvb做商場show既商場

仲舒服過上街日曬雨淋,商場又唔敢再放黑警入黎。

不過太古商場呢d良心商場就唔好去喇。
剩係星期六日d地產商都死啦
推到有成效
有埋本書去睇 唔消費!
Push
push
推啊
揀遊客區都唔錯,變相光復埋(減少大陸人)

新地商場名單
push
啲保安黎趕,就話:啲自由行開晒篋踎响度執貨就得,我就唔坐得?
push
冇錯。我地都係為左融入大灣區啫!
配合埋byebuy日一齊做
要一齊入商場坐低先有畫面,先可以號召到人!
比人負評添
push
如果你本身冇諗過消費,你坐喺度都係唔消費,咁你本身對商場冇影響喎

除非係集會令到D人唔敢開鋪,阻人開鋪同阻人返工都係會比人屌。

又或者集會令到D人唔敢黎商場,但係商戶都當係你阻住D人入黎。

所以我寧願罷入商場,呢個係我地本身既權利,亦容易做,要商場變鬼城既concept
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞