質疑民間記者會基礎認受性嘅人 係落後 守舊 追唔上運動急速嘅變化

27 回覆
62 Like 4 Dislike
任何無基礎認受性嘅行動 係呢次運動中必被淘汰!

今次嘅運動最重要嘅一點就係 無大台 鼓勵每個人都要有獨立思考 咩方法WORK 即刻去做 即刻支持 相反 唔WORK嘅 就會即時被STOP 就會改變策略

基礎認受性無需要預先獲取,先去決定有無得搞

今次嘅運動係唔會有大台,係根據對方嘅反應/部署,再快速籌劃後續嘅示威活動,作反應。
呢個亦係今場運動最佳嘅回應手法。所以你要了解示威者嘅諗法,唔單單係透過發言人嘅回應,更重要嘅係QNA後網上所引起嘅討論。

呢個係民主社會應有嘅廣範思辯。將從前嘅辯論廣場,搬到黎網上平台。發言人整合左大眾嘅睇法後,依著思路去回應記者提問。假如理解有誤,必定會引起大篇幅嘅討論同修正。假若嚴重失效,必定被淘汰。

再坦白講,假如再無後續嘅民間記者會,就等於自我應實現左無基礎認受性嘅說法

唔認輸嘅香港人,一定不能停罷民間記者會!
[緊急呼籲] 有 犬 上 連登/tg 問 人 攞 片,所有片直接俾星火/民陣/吳律師/大學支援團隊,唔 好 亂 俾 人!
https://lih.kg/1423019
推!
去每晚8點黃金時段搞,等d人食住飯睇,又可以係d狗4點後 反擊佢地
我認為係可以繼續搞記者會
佢地只係收集大眾市民聲音 再向傳媒去表達
可以抗衡到政府同狗既一言堂咁抹黑
當然唔可以停,呢個係唯一可抗衡佢地日日單機開洗腦會方法,連文字都唔睇既c9大把架
請各位支持民間記者會!
同意 推
推!
講得無錯
到底乜嘢係民意
唯一最有公信力嘅係根據身份證號碼一人一票公投
網上投票會被政府水軍搞亂
但係唔可能每一次記者會前後做一次公投
不如實際d睇
政府講完嘢每個禮拜有幾萬人出嚟反對
如果記者會完咗之後無幾萬人出嚟反對
咁認受性已經比政府高
糾纏代表到幾多個人係無可能同無意思
應該強調公道自在人心
比起以人數作為標準,以事實同邏輯作為判斷是非嘅標準更加有力
是非黑白不容歪曲
就算得一個人認爲地球圍住太陽轉,都唔會有損其真確性
啱啱開個post畀人話 想知大家有咩意見 除咗正負皮都多啲出聲

我覺得勇武暫時要休息一下 而家不如畀和理非出場
https://lih.kg/1423658
極支持記者會
但其實唔係好簡單
只係一個平台去對抗輿論咩
講到明唔係大台 我都唔會當佢大台
都唔明點解啲人質疑乜鬼
唔通你依家會話立場認受性低然後叫啲記者唔好報
係,每次完左,有文宣組再 sum up 返成個記者會內容。比更多人知道就會更好!
係,呢個正正係成立民間記者會最重要嘅目的。provide 返唔同嘅角度比每毎人去了解思考,究竟發生左咩事。
假如表現得好 quote 返一兩句金句出來, 係唔同平台係咁 loop 仲正!
係,記者會嘅方向同內容可以再發展一下。
但係透過回答記者嘅提問,去解釋返一D大眾嘅疑問都係好有需要。

要解決嘅係點可以綜合大部分人嘅意見,去答得得體D!
無錯。

所以每個人都要企出來,去表達對政府嘅不滿,去回應政府嘅處事手法,係好撚重要!

香港人一定要企出黎!
呢個係文宣係新方向!

透過記者會,去解說返一D比主流媒體過濾左嘅訊息!

71 立法會內宣言 就係最好嘅例子
自己友明有乜用?
記者已經口下留情冇jer到盡啦
就係透過記者會 去比外界接觸到我地嘅諗法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞