fit vs jazz

54 回覆
2 Like 1 Dislike
話說小弟想出車
想問下各位巴絲意見
(最舊款)Fit仔同jazz最大分別係邊度?
揸落既感覺會唔會差太遠?
會推薦邊部多d?
未夠牌齡所以應該用屋企人名出保險
屋企人0ncb廿幾年牌齡保險又大約會係幾多
多謝
話說小弟想出車
想問下各位巴絲意見
會推薦邊部多d?
多謝

1.fit 同jazz 係同款車黎 基本上駕駛感覺冇分別
簡單講就fit係日版水貨
jazz係外地賣既行貨
各自有1300cc 同1500cc

2.我個人捱薦你補多2雞野買部2代好d
因為後版jazz (2006前年製) 既CVT波箱
係需要用專用既hmmf波箱油
早期車主或易手後唔知 保養換油時冇留意
搞到個波箱死下死下 假設你都仲係想買舊果代
記得試真d先

3. 保險方面 你屋企人0ncb?冇揸開如果要加你名可能計埋條數你直接搵快而保仲平
quote左再算啦 最實際

伸利: 我第一架車都係舊jazz
而家揸熟左, 15 16緊換咩車
JAZZ RS都係1.5
咁香港JAZZ RS = FIT?
等睇貼圖
話說小弟想出車
想問下各位巴絲意見
會推薦邊部多d?
多謝

1.fit 同jazz 係同款車黎 基本上駕駛感覺冇分別
簡單講就fit係日版水貨
jazz係外地賣既行貨
各自有1300cc 同1500cc

2.我個人捱薦你補多2雞野買部2代好d
因為後版jazz (2006前年製) 既CVT波箱
係需要用專用既hmmf波箱油
早期車主或易手後唔知 保養換油時冇留意
搞到個波箱死下死下 假設你都仲係想買舊果代
記得試真d先

3. 保險方面 你屋企人0ncb?冇揸開如果要加你名可能計埋條數你直接搵快而保仲平
quote左再算啦 最實際

伸利: 我第一架車都係舊jazz
而家揸熟左, 15 16緊換咩車

好詳盡
麻煩曬
JAZZ RS都係1.5
咁香港JAZZ RS = FIT?

fit都有1.3架
想揾部fit棍
好圖不妨再睇
好圖不妨再睇

司機位無損
好圖不妨再睇

司機位無損

鋼水好似真係幾差
但依家市價計fit仔/jazz個樣真係已經唔錯
唔大食 整車零件又易搵
好圖不妨再睇

司機位無損

鋼水好似真係幾差
唔大食 整車零件又易搵

新版應該好d
好圖不妨再睇

司機位無損

鋼水好似真係幾差
唔大食 整車零件又易搵

新版應該好d

但新一代個價錢已經差一截
好圖不妨再睇

司機位無損

鋼水好似真係幾差
唔大食 整車零件又易搵

新版應該好d

fit仔異常保值 渣兩年轉款前賣唔洗點蝕
fit 無天窗
好圖不妨再睇

司機位無損

鋼水好似真係幾差
唔大食 整車零件又易搵

新版應該好d

棍仔最保值
睇下你玩唔玩+-波囉,前期得Fit 有
好圖不妨再睇

好正
睇下你玩唔玩+-波囉,前期得Fit 有

應該唔會玩
好圖不妨再睇

司機位無損

鋼水好似真係幾差
唔大食 整車零件又易搵

新版應該好d

好 會考慮下 唔該曬巴打
痴撚線 渣fit同jazz 預撞架?

買碰碰車呀?
好圖不妨再睇

直版任驗,女車主,長泊室內

買碰碰車呀?

班Fit/Jazz唔係以為自己揸跑車賽車架咩?

利伸唔飛車

買碰碰車呀?

班Fit/Jazz唔係以為自己揸跑車賽車架咩?

當唔當跑車一件事 個司機屎 比架法拉佢都可以撞到咁

買碰碰車呀?

渣咩車都會有預撞既準備
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞