[突發]連登官方英文名

206 回覆
975 Like 8 Dislike
有班警察毅進仔
照讀 H S B C呀
BOC BEA ICBC咪又係單字讀
黎香港住
Let’s Immobilize the Hong Kong Government
香港雞
linda
人哋個名,唔駛由我哋去解釋姐,真正意思連仔先最有資格講,咪等連仔有講解先囉,如果要幫佢解釋,你可以話LI係連仔個名,HKG係hk golden, 或者hong kong, 我哋只需要知個名,冇乜需要知個真正意思,就好似laser,有好多人都以為laser就咁係激光既英文,有幾多人知laser係簡寫,又或者調轉,你出街同人講light amplification by stimulated emission of radiation又有幾多人知即係laser咁解
Liberate Hong Kong piG
Laser
領展fuck
痴線, 咪LIHKG
咁NBA點讀呀
National Basketball Association
lihkg嘅由來 係由兩大手機平台嘅前高登app
lihk同hkg+ 兩個名融合得出黎
純粹提出嚟 雖然講出嚟對個讀音都冇乜幫助
唔好笑
其實一直以黎我地所有野都係就鬼佬

點解我地要改英文名去就鬼佬叫我地
點解所有野都要搵個英文名佢比鬼佬叫
點解唔可以用返原有讀音
鬼佬叫日本人韓國人都係會用返佢地羅馬字拼音
我地要令廣東話衝出國際守護香港核心價值就要比多d鬼佬認識就要由呢d字眼開始
大階嚟架
英文常識

唔睇NBA原來長寫係咁
Search Google news “linden Hong Kong” 都搵到好多results
覺得Li-den啱啲
無啦啦加個n落去
Linden Tea,椴樹花茶
笑左出聲
屌~問蕭叔叔拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞