放火個作用係乜?

333 回覆
412 Like 1263 Dislike
加多條縱火
自己香港自己救冇錯 外國勢力唔做嘢 但係唔代表可以完全唔理喎
放火設路障阻止啲狗推進我ok呀 但係放火用嚟做進攻手段就真係觀感會差
所以我咪話冷血啲講句除非警察用實彈先否則我哋升級先會令和理非淆囉
社會支持都好重要㗎 如果唔係大家就唔會一直不割席啦
唔係唔升級得但係呢個時候升級 我覺得未到時機囉
但係唔放都放咗 諗下點樣令動搖咗嘅自己人堅定返先啦
要坐一齊坐,唔係淆底下話
又民意哎呀我屌你老母個嘴巴
但冇民意就一定輸
好多P牌新仔出黎左一句右一句
拆間屋先會準你開番個窗
你個作用係乜
不要用火攻!
你以為自己係邊撚個?你死撚左都冇人理啦,要浪費時間係你身上感化你?
但依家放火 唔係為左買時間撒,又唔係為設防線,燒唔到林鄭佢又不痛不癢。佢多謝你畀材料佢添

升級可以,但我覺得最好對盡政權,清晰表達番啲訴求,依家似係仇恨/拎快感多。
我都好憎班狗,我都好嬲!但正因為咁,我地先唔可以因為行錯一步而輸!
乜嘢諗法
我講緊我見到嘅事實
你可以話我睇唔晒成個事實
但我相信冇人睇得晒個事實
唔係咩諗法,係講出部份參與者嘅心理狀況
玩火會逆轉民意!!!!
其實老實講 好似做所有嘢都係冇用
就算人地無勇武 最少次次遊行都會行出黎撐場啦
唔該玩火就帶埋個消火筒出黎
個火有咩失控都應付倒
唔好比人覺得你地唔諗後果又無應變能力
放火同整爛啲交通燈係勿9姐屌
潔癖咁嚴重睇醫生啦
世界上有咩地方係香港咁撚和平嫁
連大陸示威都燒野啦
67個班撚樣支共放埋炸彈添呀
係呀,暴動都好大罪呀
都已經比人砌暴動ga啦,加條縱火有分別咩?
我咁辛苦罷工你同我放火。。。。。仲要話咁樣唔反感。。。下次罷工唔洗預我公司班和理非。。。實有人覺得唔緊要,不過個運動越來越少人嘅時候,又會屌和理非,但係就從來唔理和理非講野
你罷工
人放火
有咩關係
不割蓆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞