[求文宣]全民放港股 轉渣 美股/美金

102 回覆
80 Like 4 Dislike
同大家講, 宜家係七星連珠既情況
1. 香港政治不穩
2. 香港本季經濟數據唔好
3. 恆指勢頭奇差(唔熟技術分析, 請巴打補充)
4. 大陸經濟受貿易戰影響
5. 人民幣今日破七算, 五年低位, 有機會展開新一輪貶值潮

我地黎個一沉百踩, 宣布下禮拜一會放曬手頭既港股!!! 錦樣可以繼續透過商界比壓力政府
港股mpf, 轉渣美元同美股, 相信D fund佬短期內都唔會入市, 甚至幫手沽埋一份

至於點買美股, 麻煩各巴打比比提議, 我就用td ameritrade的, fact checked 過受sipc保障的,
申請唔切唔緊要, 領航(Vanguard)係港交所有隻被動追蹤標普既etf(3140), 買住果隻都等於買緊美股

係度跪求文宣製圖, 統一行動!!
利申:此post不構成任何投資邀約
頭盔笠得幾快
D強姦金100%香港股票基金
唔知點解我上網冇得改變嗰個投資組合 可能真係要打電話去永明嗰度改投資組合去主要投資去美金美股
我都係永明
本來都想揀歐美
但係佢無
恆指跳水

RMB一日跌1%

RMB 走勢(越升代表要越多rmb先換倒一蚊美金)
做工程最要緊保護自己嘛
互推
30000果陣走哂貨
巴打lam曬啦
走呀!
放曬既轉考慮美金/股都幫倒下手ga
(罷工活動) 金融抗爭!今日同我一齊去撳錢!林鄭依然企硬,請響應金融抗爭。
https://lih.kg/1411157

推埋我呀
求下各位巴絲幫手文宣
股災架啦
收手啦為左七百萬人既安穩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞