(突發)人民幣破七!

108 回覆
203 Like 0 Dislike
人民幣資產的估值仍然偏低,穩定性相應更強,中國有望成為全球資金的“窪地”

仲想搵水魚
恭喜
我知 我意思係我上網睇左 港幣兌人民幣係由89變左88.x
bitcoin 會唔會升
失業潮開始浮現,再唔止血會全民下崗。家電下鄉胡溫都用埋,好難再有新突破點。
貶又死,唔貶又死。
trump trump真係撚人高手
唔加25加你10先根本就係知你經濟仆緊街
要支那求美國傾
日日都7. 8 係近十年新低。以前係7
. 75度
貶值救出口但食物入口同石油一樣死
匪國仲係入口石油同食物,一樣死。
trump 出口術就撚到維尼一棟都無
快啲支爆
可能係靠壓低匯率對沖3000億關稅,出口減,裁員減薪,五毛就會醒
ching 睇到R哂頭,控制匯率我可以做d 咩
我純粹解釋俾佢聽咩事,係咪要講訓醒7.81,重要有機會7.8205?
對衝咪話你匯率操縱國咯,仲死得快
開始唔守匯率。間接買大陸野平左。
想保出口,保就業

證明大陸真係好唔掂

匯率對班官最大影響,佢地走資都少左忽肉
起碼1對1

曲線減少自由行

班蝗1.3都照落黎啦

放心啦,一日只要港豬比支狗多少少良心,班蝗有個錢嘅都會繼續山長水遠落黎乞!!!

唔是應該迫升..?
跌有助出口?)
利申:文科唔是好識經濟

少量貶值當然短期對出口有利,但只係短期!!!

但冥紙係鳩印封閉貨幣,應該值幾錢大家心照,市場加蝗民一大失信心齊齊拋售,七算只係江河日下嘅開始囉!!!

FYI,冥紙今日仲吹到七算其實到尾都只係靠港紙$7.8嘅USpeg囉!!!
總之大陸冇資金, 冇外匯, d貨又賣唔出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞