[NOW直播] 西環有街坊屌班防暴

203 回覆
684 Like 4 Dislike
聽日一定唔可以消費!!!
唔好令到啲唔罷工既鋪頭 賺多左
買定面包 帶定水
聽日零消費!!!!!!
你係黃忠?射到自己友點算
手動轉發

朋友既朋友 警隊臨床心理學家指出唔少警察長期聽到針對警察示威口號產生幻聽、躁鬱、最嚴重會患上抑鬱等

若示威者同警察距離非常近既時候, 利用群眾優勢

不要說「黑警,可恥」, 試著說「黑社會」,這種標籤化令警察內心會感自愧, 壓力倍僧, 行為自動檢點

進一步造成心理創傷口號,不要說「香港警察,知法犯法」試著說「不畏懼、不徇私、不對他人懷惡意」此口號出自警察誓言, 當有人不斷叫出此口號,警察會回憶畢業既誓言,開始對自己身份認同產生懷疑同混淆, 精神疲乏, 有部份警察雙眼通紅、帶有淚光

終極核彈級口號, 有機會造成永久心理創傷, 相信好快用得「殺人兇手」 當事實真的發生,不論兇手有沒有殺人,身處同一個群體,都變成兇手, 不單面對極大壓力而崩塌, 伴隨的是恐懼、抑鬱, 更重要是這種負面情緒會災難性地爆發傳遍整個群體
麻包袋
Now直播問緊銅鑼灣司機&市民,暫時6個問左都無反對塞路,最多都係話無意見。
西環街坊好撚痴線
我都覺呢個勁霸氣 笑到噴飯
Pish
呢度閑閑哋兩萬蚊一尺 啲中產表面望落去斯文不過佛都有火 新樓更加唔止呢個價錢
個呀叔話通常都係d 狗係後巷痾屎痾尿
Pish
唔好啦 一唔小心搞到機場 好大劑

以為中產好好恰
一人一句英文都玩殘condom 仔
守護家園可以爆發potential

求下大家推呀!
南區
我極度懷疑班狗係內街食雞脾
射中一個半個冇乜用
西環班離地撚冇乜凝聚力
大家隔離鄰舍都冇兩句
鉛水撚表示熱烈歡迎
放心 住北角既福建人 日日出來發夢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞