[2017dse] 數學唔識呀

45 回覆
0 Like 5 Dislike
而家啲dse雞真係唔撚識尊重人
做人做到你咁考再高分都冇用

樓豬又冇唔尊重人嘅

見佢retake仲要揀人黎問 把撚火
人地就算考個1返黎 肯認真教你就應該虛心學習
做人做到咁功利 問5**既人都唔見得佢會考到5**

咁問啲考得高分嘅人廢事比人老點都make sense嘅
其實大部份dse level數學題目都唔洗5**嘅人嚟答你
你又唔係俾錢搵補習
答下d簡單問題都指定5**咁都幾無謂
一係你就放上嚟問 一定有人答到你

放上黎拎4拎5都答到你大部份啦
5**洗唔洗特登教你啲低能數呀
仲要比你物化啲人
根本考5/*/**既人只係小心同唔小心既分別
識既野又差得幾遠
求其搵個讀ive既啲野都可能難過dse啦
你思想仲停留係dse
retake呢一年你同個中學雞無任何分別
先至係失敗中既失敗
屌 其實無咩問題 都係想穩陣啲姐
4個啲走出黎托柒咩 正常都唔會搵個4教你喇下

樓豬又冇唔尊重人嘅

利申5**
我講我係啫 你又知係
屌 其實無咩問題 都係想穩陣啲姐
4個啲走出黎托柒咩 正常都唔會搵個4教你喇下

4識做咪得囉
你理q佢未考到咩分咩

樓豬又冇唔尊重人嘅

考5星星唔老點得你咩
第一屆core m2 5**
core買卷mc long q 都full mark
三大maths 2nd up

不過大學比大陸仔sm keep住below mean

有野呢到問
第一屆core m2 5**
core買卷mc long q 都full mark
三大maths 2nd up

不過大學比大陸仔sm keep住below mean

有野呢到問

sci仔

樓豬又冇唔尊重人嘅

利申5**
我講我係啫 你又知係

利申都吹水咁撚on9

樓豬又冇唔尊重人嘅

考5星星唔老點得你咩

咁仆街都無法嘅
5**同識教人係兩回事
嚇親突然被屌
攞咩分唔緊要最緊要識
咁我覺得攞高分既人一定識得多啲或者concept清啲
攞到高分証明有啲minor野可能唔係個個識
咁保障啲問又有咩問題呢?
話攞1都唔緊要最緊要肯幫
揀5**問等於冇可能攞到5**
呢兩樣真係恕我不解
其實有幾位唔係攞高grade既巴絲tg我我都有問佢地
仲有我都好感謝願意幫既人
同埋我認我個人急性子 好想快啲得到答案
先咁樣講左 下次我會檢討下
所以唔好嬲啦
嚇親突然被屌
攞咩分唔緊要最緊要識
呢兩樣真係恕我不解
所以唔好嬲啦

快啲tg我啦
Yin1230

伸脷:數學m2都5**
好想要答案就post上黎問啦
好想要答案就post上黎問啦

我覺得用msg問方便啲
嚇親突然被屌
攞咩分唔緊要最緊要識
呢兩樣真係恕我不解
所以唔好嬲啦

好啦大家開開心心考好佢
嚇親突然被屌
攞咩分唔緊要最緊要識
呢兩樣真係恕我不解
所以唔好嬲啦

好啦大家開開心心考好佢

承你貴言

呢題點做?

呢題點做?

用arcABC既長度搵左∠AOC先
再用扇形面積減三角形面積

answer: (反左白)
[black]ABC=2rπθ/360°
10=2(5)πθ/360°
πθ/360°=1
θ=360°/π

Area of shadowed region
=Area of circle - (Area of sector AOC - Area of △AOC)
=r^2*π-(r^2*πθ/360°-1/2*r^2*sinθ)
=5^2*π-[5^2-1/2*5^2*sin(360°/π)]
=64.91 cm^2

所以係C[/black]
喜歡咪加我
chemathsbob
有興趣就加你入我個谷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞