3警守投訴課入口稱唔係呢度 譚文豪捉正 警長抄警員編號再跟進

19 回覆
35 Like 1 Dislike

譚文豪在fb分享今午在其身上發生的不可思議事件。他指今日就警員濫暴同委任證問題去灣仔警總投訴警察課落口供,已非首次到場的他,熟路地走到警總堅偉樓附翼地下投訴警察報案中心,惟在入口卻見3名警員企正門口守着,他稱禮貌性問對方「呢個係咪投訴警察課入口」,但「警員更確鑿地回答唔係,亦阻止我進入。」

網民笑中有淚:若要人不知,唔好咁低B!

明知非事實的譚文豪,即時致電與他約好落口供的投訴課何警長,他指何在這個被稱為不是投訴課入口的入口走出來,並向他確認有關入口就是前往投訴警察報案中心,何亦指不知道有關警員為何在該入口站崗並誤導市民,她其後入內請一名鄭姓警長處理,譚文豪即向鄭表明要向這3名警員作出投訴。

譚文豪稱:「唔通3位駐守灣仔警總嘅警員會唔知自己站崗守緊咩?我呼籲警方唔好試圖阻攔巿民行使公民權利投訴濫權警察,咁做只會引起反效果。」

為免市民誤會,譚文豪特別拍下真投訴課入口照片,讓大家認清。(譚文豪fb)

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E7%88%86%E8%A9%B1%E9%A1%8C/359510/3%E8%AD%A6%E5%AE%88%E6%8A%95%E8%A8%B4%E8%AA%B2%E5%85%A5%E5%8F%A3%E7%A8%B1%E5%94%94%E4%BF%82%E5%91%A2%E5%BA%A6-%E8%AD%9A%E6%96%87%E8%B1%AA%E6%8D%89%E6%AD%A3-%E8%AD%A6%E9%95%B7%E6%8A%84%E8%AD%A6%E5%93%A1%E7%B7%A8%E8%99%9F%E5%86%8D%E8%B7%9F%E9%80%B2
冇一個黑警係無辜
自己攞嚟衰
真係好弱智
柒警無極限
啱啱畢業連柴都未有,今次真係有排都無
曾主席: 蠢人始終都係會做蠢事
妨礙司法公正
政治不中立
誤導市民
誠信有問題
膊頭柴都無個 condom 仔
好撚柒

柒到唔敢睇
三條友係咪唔識譚文豪
毅進仔
譚文豪真係mvp
前線撚狗
辦事處5分鐘擊退廢老
Mos 幫手比律師入去幫手足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞