Netflix 可唔可以 夾硬fullscreen?

15 回覆
1 Like 22 Dislike
用緊A70,螢幕20比9,但睇Netflix如果唔係20比9片源,一係有黑邊,放大fullscreen 就會cut頭cut 尾。

係咪有有方法夾硬要佢fullscreen (即拉長比例)?

(已經係fullscreen apps 設定左netflix 用全螢幕)
之前好似聽過netflix可以夾硬變fullscreen 睇,唔係cut 頭cut 尾,而係拉長個畫面,裡面個人會肥左少少之類。 當然4比3拉到20比9會好誇張,但16比9去拉成20比9就唔太覺。

但我搵唔返個方法。
chrome好似有extension
夾硬改比例會令到像素唔係點對點
唔只拉長, 整體畫質都會變成一pat屎
尤其係Samsung啲鋸齒mon, 包你屌晒鬼
三星鋸齒 想問咩mon先唔鋸齒
一般LCD喺Hardware上都係正經RGB排列, 有鋸齒都係調校問題
而三叔啲AMOLED就喺子像素排列上已經鋸齒, 係死症
起碼都有得比我揀下

Netflix 既20比9片源相對比較少,唔想睇黑邊。
一係唔好睇Netflix 一係換過嗰moon啦
nexflix 有冇得 download 落嚟用其他 player 播?
電話apps 裡面可以DL,但唔可以用其他程式睇。

我上網睇過 XDA有人問,好似某D型號既電話只要係full screen apps 啟動 fullscreen 就得。
咁係犯法
PC都可以
你去windows store dl佢app版嘅netflix
已經寫左意見去Apps 度,希望佢地會睇
如果windows10得,Windows phone都可以
拉到變形好睇d咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞