(突發)千祈唔好用任何大陸網購平台!!

418 回覆
2364 Like 18 Dislike
支付寶填到假資料咩😂
我遲啲又整個個account買"開工裝備"先
用太空卡同廢機開哂d支那acc先
除非佢鎖左你acc 要比身分證驗證
集運資料又係鳩填
不過有番咁上下重要嘅防具建議amazon 啦
其實香港就有好多間集運公司既嘅,例如呢間
唔怪得我淘膠箱都唔撚比集運
預咗咖啦,反正我唔返大陸,洗頭艇我囉
push
會交俾香港警方
海關也可以抽查海外網購包裹﹐如果要做野。

香港店都一樣會在大陸網站入貨﹐除非他們直接聯絡廠家﹐避開在平台購物。
自己淘寶可以用私集, 或找代付。下單每次買小量自用﹐驚甚麼呢﹐反而買多先要特別小心。
多問問不同集運商意見
最好唔用官方集運
呢間就係私運
是轉發海關訊息, 沒有特別的,
只是他們會多了抽查車, 抽查貨
好似手套三十幾蚊有廿四對
用完即棄都唔肉赤

唔怪得人貪平淘寶
一早停左八達通比錢啦
支那寶hk可以唔使實名, 但戶口最多只可以入$3000
【逆權運動】「邊度有遊行就去邊度」 「國難五金」10元平售頭盔眼罩

逆權運動遍地開花,繼昨日有逾4萬人參與公務員發起的集會後,今日再有「旺角再遊行」,繼續要求特首林鄭月娥回應五大訴求。而在運動中,市民發揮互助精神、團結一致,旺角道有市民租下舖位開設「國難五金」,以10元「賤賣」一套物資,包括頭盔、眼罩和口罩,更有單有據,「買錯咗可以返來再換貨」。所有店員身穿黑衣,有人更以黑布遮面,笑言是打開門做正當生意,「邊度有遊行咪去邊度擺囉,我打工㗎咋」。

https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190803&s=6996647&a=59892694
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞