[智能燈柱]聽人講想係用大麻繩綁住燈柱, 玩街頭拔河大賽

49 回覆
65 Like 2 Dislike
無乜可能 支燈柱咁高 種落地 種好深
發夢嗰陣夢見有套外國電影嘅橋段!! 人哋用啲黑色嘅粉狀物體就搞掂架咗直升機喇!!
拎鐵馬撞斷佢會唔會簡單啲?
鐵馬唔知要搞幾耐, 撞塊玻璃都搞半日
拔河既話繩夠長, 人夠多, 會好大力
都唔算太深 但個foundation 好大
一般係1m x 1m x 1m or 1m x 1m x 1.2m
視乎支燈幾高 高啲就大舊啲
一舊2.幾噸
繩綁既位置越高, 反既力就越大
2.x噸唔係要抬起去, 反落黎就夠
本身柱身同繩如果食唔到道力, 睇吓邊樣斷先
食到力既支燈柱就會反
無錯 問題就係綁幾高
同埋佢係唔係種係泥入邊
支燈柱幾高?
https://lihkg.com/thread/1395073/page/1

尋晚反應非常熱烈,今晚繼續
之前講過用車撞柱
https://lihkg.com/thread/1365982/page/1
已家到玩拔河
直接叫監控燈柱
智佢老未能乜
類似咁?
條繩斷角 碌柱都未斷

如果香港人想守住香港呢個地方 就應該教分享普世價值俾大陸人 共產黨唔想俾人接觸太多關於香港嘅事 因為抗爭和獨立思想係共產黨最唔想中國人有嘅野!
如果真係想共產黨驚嘅 應該係去大陸人多嘅地方宣傳共產黨嘅光榮事蹟! 包括六四事件、大陸高官屋企人全部都係拎外國護照、各省市地方嘅鎮壓手段!
俾中國人知道得越多!共產黨就越驚!
Push
得唔得都要試下, 一條繩當幾十人拉, 唔夠力再加多條繩, 兩隊人parallel咁拉, 再唔得縛長條繩可以再加人

麻繩濕水後會再食力d, 冇咁易斷, 先綁一個虛結係條柱, 搵d鐵柱/旗桿推高個繩結, 再拉緊個虛結固定

最後都係唔得既話就走人
......讀讀書先.....
有冇工程巴打帶部發電機 + 電鑽, 咁樣最簡單實際
用車啦
有冇示意圖/片?
有冇示意圖/片?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞