腳臭撚入

92 回覆
1 Like 14 Dislike
你有冇腳臭先?如果有咁應該係香港腳⋯
我就淨係臭,冇甩皮,出得汗多就會有少少痕
香港腳好似係又臭又痕又甩皮⋯
我唔係住香港,但都有腳臭問題,因為我好大腳汗
如果夏天返香港腳汗問題更嚴重
用白醋加暖水浸
浸完飲咗佢就冇事
加D醋落熱水,間中浸下腳
細個呀媽係咁教落
聽到都臭
我就冇痕
製造一些比腳臭更大的氣味來覆蓋腳臭的氣味
冇痕應該唔係香港腳⋯
即係你同我症狀差唔多,淨係腳臭
用外敷見啦
我又係 屋企冇事

但返工就算著涼鞋 / 坐係位時盡量處於赤腳狀態,都會出腳汗

有時會濕到"善"親自己隻腳

諗緊係咪d 鞋既皮太差 但換過唔同牌子好幾對都係咁

真係唔明點解屋企著膠拖鞋 / 赤腳就完全冇事
拖鞋都出汗⋯ 咁著波鞋點算
有試過浸腳,但都係Keep住出好多汗
飲中藥去濕健脾 運動出汗 噴止汗劑 乜都試過 都係咁 係咪得返切汗腺揀
你西醫都未睇
我都係,我已經做好多運動,止汗除臭乜都用過⋯ 我睇過醫生,俾咗藥我搽,但都唔大作用,對腳依舊瘋狂出汗我都可能要切汗腺⋯ 二人同行有冇優惠
襪呢樣嘢其實會令出汗更嚴重
著左對襪半日已經可以臭到屎坑拎出黎咁
其實有
https://misslee0511.pixnet.net/blog/post/30661132-%E7%B6%B2%E5%8F%8B%E5%A5%BD%E8%A9%95%E8%A6%8B%E8%AD%89
%E2%86%92%E7%B4%90%E8%A5%BF%E8%98%ADgran%27s-remedy%E7%A5%9E%E5%A5%87%E9%99%A4%E8%85%B3%E8%87%AD

用咗有好轉,香港都有得賣。
某啲鞋其實係會聞到,好撚尷尬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞