田北辰:派糖解決政治問題荒謬

95 回覆
818 Like 3 Dislike
實政圓桌立法會議員田北辰表示,昨日與特首林鄭月娥會面,反映希望政府撤回修訂《逃犯條例》及成立獨立調查委員會,相信政府回應這兩個訴求,有助香港長遠繁榮穩定及改善警民關係,中立的法官亦能一錘定音就事件作出結論。

他又指出,有前線警員反映非所有警員都反對成立獨立調查委員會,他亦感覺政府未完全否定成立獨立調查委員會,或會待事件平息後,再思考成立與監警會層次不同的獨立調查委員會。

對於有政黨提出「派糖」建議安定民心,田北辰擔心此舉或會有反效果,認為以民生方法解決政治問題是荒謬。
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2206546/
葉瘤:姓田嘅點解係都要針對我
尋日8號波,1年前的話,肯定得紅雨

仆街政府8號波當派糖
呢樣真
反而今日早上仲撚大風大雨
1:30 app仲通知話黎緊可能有100km/h陣風
派糖無問題,問題係你粒糖唔夠大
又慢又細
呢條蛋散知死先出尼講咁多野

送中佢果陣都有份大力推
起我眼中只係一個無撚用又騎牆又垃圾既二世祖
搞清楚一樣野
呢啲唔係叫派糖
呢啲野係叫回水
屌你老母啲錢我架俾返啲錢我叫乜撚野派糖
田少呢排做乜
似返個人
今時今日唔派返兩三萬都幾難消到民怨
向前線勇武一人一層私樓,應該可以解決問題
全民8月5日大罷工!五大訴求,缺一不可!
雙普選一定要排最頭,仲要好似美國咁設時限係2020年之前落實

全民黑衫、口罩同頭盔,返工返學行街,唔擺工既日子一齊做,將抗爭帶入生活,保護示威者
https://lih.kg/1379839

當新移民夠多,雙普選自然會落實,港共明顯會用偽民主反真港人
(雖然係舊post,但都想人諗下,一定要止左血先)
https://lih.kg/1328467

光復香港,時代革命!
--------------------------------
想比更多人知道其實而家呢一刻基本上得番香港獨立呢條路,
我知好多人未準備好,我知而家急唔黎。
但係想大家思考下,種下一個思想,唔好屌我住。

而家就算有真普選其實都係under中共!!
咁唔通去到2047再抗爭過咩,西方國家都出唔到手幫你地。
因為白紙黑字寫明50年,西方國家唔好話出手,連發聲既正當性都冇啊

可能好多前人都係到諗點解英國當時唔寫999年!
可能好多我地呢代既諗點解上一代冇去抗爭!
可能好多下一代係2047係到諗點解我地唔直接爭取獨立!!!

我地唔可以好似上一代咁,計好哂數50年後都死左啦,唔好理啦。
我地唔可以再咁自私啦,過埋2047都嗰頭近啦,之後再算啦。
我想我地既下一代唔需要再為呢啲事再受苦啦,我只係希望下一代可以係呼吸住自由既空氣出世係呢個地球上。

所有既問題,所有既恩怨,係我地呢代到解決哂啦,好嗎?
所有問題去到最後只會追究到主權問題,希望大家思考下。
今次搞到咁大真係最後一次反擊同最大力量。

BTW,五大訴求,缺一不可!
雙普選應要排最頭,仲要設時限,最好2020年之前!
呢排講咁多人話
姓田呢兩兄弟
不嬲都兩邊擺
派錢只係幫我課金升裝姐
葉局長冇呃我地
政治問題政治解決
姐姐針妹妹
弟弟又針姐姐

田家大少二少算係比較肯講人話嘅商家

但中央已邊緣化佢哋

同埋佢哋啲生意其實都唔係做得好大
肯擺好過唔擺
派錢買收聲,直頭當打發乞衣
唔好唔記得佢啲稅都係我地交嘅,就係派,我都收得心安理得
然後繼續出嚟
都係既
起碼都會聽下民意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞