[非標題黨]我諗到破解水炮車嘅方法!!!!!

84 回覆
230 Like 10 Dislike
我地唔好忘記抗爭者其中一個最大嘅優勢係:
我地決定作戰主場

我地只要去水炮車無辦法去到嘅地方就得:機場!!!

過往街頭陣地戰,除左71立法會同721中聯辦外
好多人都問一條問題:就係我地無目標好攻
無野好攻,留係條街又唔知有咩好守
既然係咁,點解我地要執著於街頭?
對政府施壓黎講,搞機場可能仲大壓力過搞街頭

記住:抗議運動就係要對政權製造麻煩
搞機場絕對係一個好大麻煩,而且風險比街頭低

班狗自從得到黨嘅支持,已經成為香港揸fit人
黎緊佢地一定會更濫暴濫捕
但係搞機場,咁多旅客,佢地無得唔忍,水炮車、TG都無得用

而且搞機場除左易得到國際關注外
更有可能逼到外國政府加速對港府嘅施壓
我知外國政府都係睇利益做野,你想外國政府做野,就要搞到佢地嘅利益
你搞機場,就係搞到佢地
大佬,每日幾多外國人黎香港,除左旅行,有D係真係做生意架

總結:

優點
1)風險低:班狗唔敢出TG、水炮車
2)對港府施壓,甚至有機會令到外國政府幫手施壓

缺點
1)引起旅客/外遊港人反感(希望佢地旅遊保險有包)

請各位連仔連女認真研究機場作戰方案:

[緊急]最具威力的不合作運動上線!
https://lih.kg/1386312
機場如果要呢重程度嘅驅散分分鐵步槍實彈
8月5日三罷
真係會對住咁多旅客開實彈?
阻住旅客上機,旅客滯留>反感
搞咩都反感架啦

旅客反感
外國政府咪會搵港府傾囉!!!
可以逢星期六搞
同埋,水炮車去唔到而又有影響力嘅地方
我只係諗到機場同港鐵

但港鐵要平日搞先有用
機場可以周末搞
鐵疾藜
入室內可以話係破解佢好多野既方法 不過冇人聽
而且室內用油阻佢移動尤其佳 因為商場普遍塊地有水就線到仆街
外國政府係岀旅遊警示instead of揾政府 傻仔
千祈唔好係青馬放鐵疾藜呀!!!
警車可能都增援唔到呀!!!
係呀
更多國家出更高級別旅警都好呀
如果警察清場時 傷到遊客 外國政府咪要介入囉(雖然我唔樂見)
高鐡站
而家啲狗仔都冇撚性
對香港人無撚性
對外國人呢?
一個唔小心傷到一個美國人,真係會變成外交風波
呢個都有得諗
但根據上次經驗,佢地會封站
但機場佢地無可能封
佢地封嘅話 我地已經贏左
不戰而屈人之兵
機場 一條路出入=死路
班狗係收費站查車就死緊
可以搭機場快線呀
而且你可以搭機場巴士走,佢點樣分你係示威者定一般人?
佢停機場快綫同check入機場車
搞到旅客上唔到機,實俾人屌死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞