[急] [逆權運動] [和理非3.0] [需要大量人力物力財力!!!!] 將黑警繩之於法

22 回覆
20 Like 1 Dislike
小弟見識淺薄, 如果以下有任何說錯的地方, 還望指正.
但係, 在此我要質問諸位, 大家最終想如何完結? 大家真係想蠃?

自從6月12日, 呢兩個月大家都見到黑警的真面目: 警暴, 警黑勾結, 公然違反«警隊條例»和«公安條例», 攻擊記者及防礙新聞自由, 攻擊傷者及阻礙現場救護人員, 嚴重影響平民百姓日常生活. 大家憤怒嗎?

以上總總罪行, 警隊沒有任何一人受到處分! 但是, 大家到目前為止, 依然將希望放係”政府回應五大訴求, 成立獨立調查委員會”. 大家所謂的’蠃’, 也僅是如此. 不要忘記, 呢個唔係民選政府, 佢唔會回應民意. 就算成立調查委員會, 我哋”親愛”的香港政府, 又可以調查到咩? 政府擘大眼講大話, 並唔係新鮮事! 到時候, 政府回應咗訴求, 得唔到大家期望的結果, 民意凝聚力下降, 係咪想雨革後的清算重現? 係咪想港共政權的清洗加速實施? 係咪想香港成為police-state? 係咪想香港永無翻身之日!

大家成日掛係口邊, 我哋要蠃, 我哋退無可退! 但係我見唔到有任何可行的計劃可以令我哋蠃! 大家真係想蠃嗎?

依家, 小弟有個計劃, 但係苦無人力物力財力. 我孤家寡人, 更缺乏相關知識, 無力將計劃實施. 小弟計劃 將 香港警隊和特區政府 帶上法庭 進行公正無私的審判! 大家願意出力嗎?

法庭, 唔係香港的法庭, 香港法庭不足以對香港警隊和特區政府進行審判. 我指的法庭, 係位於海牙的PCA-CPA, 全寫Permanent Court of Arbitration - Cour permanente d'arbitrage, 常設仲裁法院. 審判將可以根據 «國際人道法», «1949年8月12日日內瓦(四)公約»及其第二附加議定書 《1949年8月12日日內瓦四公約關於保護非國際性武裝衝突受難者的附加議定書》等, 對警暴的行為, 及 縱容警隊的特區政府 作出裁決.

好處:
一. 將戰線帶上國際. 在國際舞台上終結此風波.
二. 以國際壓力, 讓香港無罪釋放被捕義士.
三. 讓國際持續關注本港.

我哋需要:
一. 律師/法律團隊.
二. 資金. (仲裁費, 及相關費用)
三. 代表組織. (常設仲裁法院不接受私人案件, 我哋要一個組織代表香港人.)
四. 訴仲文件. (書面陳詞)
五. 物證. (呢兩個月 所有警暴片段及相片).
五.一. 記者傳媒, 鍵盤戰士 backup的 所有片段及相片
六. 人證 (所有受影響的香港人: 記者, 救護人員, 和理非, 前線.)
七. Coordinator. (小弟無能,無法擔此重任. 我哋需要一個有知名度的公眾人物, 自願成為Coordinator.)

目前為止, 已經有多名義士被捕, 無數義士受傷, 六位死士以死相諫. 請不要讓血,汗,淚 白流.

#香港人加油
#和理非3.0
#share俾律師,傳媒,世界
光復香港 時代革命

光復香港 時代革命
光復香港 時代革命

光復香港 時代革命
光復香港 時代革命

光復香港 時代革命
光復香港 時代革命

光復香港 時代革命
光復香港 時代革命

光復香港 時代革命
光復香港 時代革命

光復香港 時代革命
光復香港 時代革命

光復香港 時代革命
光復香港 時代革命

光復香港 時代革命
光復香港 時代革命

光復香港 時代革命
光復香港 時代革命

光復香港 時代革命
光復香港 時代革命

光復香港 時代革命
光復香港 時代革命

光復香港 時代革命
光復香港 時代革命

光復香港 時代革命
召喚和理非入黎幫手一人一信反對黑警加人工! 黑警你憑咩?
https://lih.kg/1388116
記得要加減wordings!!!幫手推
呢個提議好似有人提過
但唔係因為話香港冇加入個組織所以唔受海牙法庭管咩?
係囉
有無律師團隊可以幫忙研究計劃的可行性?
up
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞