黑警加人工係好合理既事?

241 回覆
720 Like 17 Dislike
督察應該要有齊八大學位雙博士先好做有冇得諗
出埋公開信會唔會好啲?
一陣好似新城市咁掉哂啲投訴信,無人知
公開信起碼全世界都睇到
知識型經濟社會奴隸社會就差唔多
新加坡警察入職人工好似係$15000,督察係$25000
https://lih.kg/1180727

屌,讀4年大學 加 1年全職pgde教書

都係得3皮

不學無術毅進仔仲高過老師?

唔L係

bump
好多人公開試科科火箭
但唔代表體能 或心理方面都比人優勝
讀到三寶嘅人唔代表捱得過日日面對腐屍 跳樓爆頭 俾人屌 等等嘅壓力 衰啲講 係厭惡性工作
點解唔屌啲死人化妝師啊 殮房嘅人
學歷毅進都唔洗 但人工又就過曬讀三寶嘅大學生
讀咁多書做咩? 大學唔係個職業訓練所 要學習維生技能 讀Ive 都做到 大學係個啟發思考嘅地方
係追求人生更高嘅層次
所以黑警加人工係好事 可以吸引多啲大學生入去做
改變入面嘅生態 到時候競爭大自然會淘汰班毅進仔架啦
太理想
幾多人一開始話要考入去改變警隊
最後改變左佢地自己 都未改變到警隊一條毛
前排先post左好多亂打市民既黑警
明明幾年前出班個陣 話要改變警隊
最後變成笑話一則

你話心理方面
我又唔覺得依家班黑警心理質素有幾好
舉中指 無故推市民 打市民 拉市民
行私刑 自行安裝私刑武器打市民
濫用暴力 隨意使用催淚彈 胡椒噴霧
開槍 射頭 用過期三年既武器
違反曬所有可以違反既守則
紀律部隊無紀律 仲要iq低 eq更低

憑乜野加人工?
係時候1蚊一蚊咁交税
軍政府
同埋你話黑警日日面對腐屍 跳樓爆頭
3萬個黑警真係有日日面對死屍跳樓爆頭?

不過更多既係 日日唔做野 唔想用腦 唔想查案
唔想開file 唔想寫report 唔想落簿
叫人簽和解書 呃市民捉唔個犯架 叫人消案

至於俾人屌 有邊份工唔洗比人屌
2萬5請佢返黎
已經無學歷 無智慧 無eq
仲要作為警察應做既都唔做 推曬所有野
唔屌佢屌邊個?

早薪 請班唔做野既社會垃圾
點解形容佢地做社會垃圾?
大班黑警 中學偷錢打架鬧老師欺凌同學
會考 考0分
呢班人付出過啲咩 可以拎到2萬5

你可能會話都過左去 個時細唔識野
咁麻煩你係google search休班警
請你睇下 當作為執法者既黑警們
又做左啲咩違反法律既事
仲要大多數最後唔需要付返法律責任

唔好話加人工
佢地憑咩野拎2萬5?
又為黑警開新戰線
幫推比文宣thanks

[文宣marketing]不如將「香港人日程表」個名upgrade下?
https://lih.kg/1391245
如果根據入職要求
藍狗應該得1萬3人工,白狗係2萬2
依家係double左

政府係得專業職系人工係高過佢地,即係醫生律師個d
第二高既專科學位職系,即係老師、社工已經得31k
第三高既學位職系,即係EO,起薪得30k
第四高既專科HD,即係物理治療、護士依d就28k

Hi 我打咗封信啱啊send咗過去,不過不抱希望
香港人加油

5/8 九巴不合作運動 正式啟動!!!
https://lih.kg/abDpOOU

TG group
https://t.me/joinchat/OmURXQ09pQAlcm8-nJTDLA
明明救護同消防先係最辛苦個班
你剩係send咗佢一個?
我嘗試呼籲多啲人send
多謝你
官方 jsscs@jsscs.gov.hk
崔康常 hschui@gratia.edu.hk
鄭惠貞
陳浩庭 mail@macchan.hk
黃錦沛 Blog@resolutions.com.hk
林凱章 victorlam@fowind.com.hk
莊太量 chong2064@cuhk.edu.hk
周雪鳳
張穎嫻
莊偉茵
雷紹麟
彭韻僖 mkp@panglex.com.hk
蔡永忠

有幾個係到

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞