[扮工好悶]返緊工又冇野做嘅不如入黎吹下水(300)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
要保家衛族
XXX尊鑒

不才納遜子爵, 自xxxx年起, 有幸拜於xx門下, 彈指流光, 迄今X年X月矣

噫! 還想在職其間, 誠蒙不棄, 每每日夕工作, 夙夜未改 裁培之心, 洋於表上
待遇之高亦令鄙人受寵若驚, 常恐受之有愧 投之以桃, 本應報之以梨 滴水之恩
更該湧泉以報 奈何近日吾友海外歸來, 欲邀在下於其公司中大展拳腳

思之量之 君子有所為有所不為 蟬過他枝 忘恩負義 是為不忠 實非我所想
固步自封 得失吾友 是為不義 更非我所願 自古忠義兩難全

經一夕輾轉 為圖獨善吾身 故決定暫拋俗務 寄情於山水之間
一洗我心中鬱結 二全我忠義之名 此番辭行, 情非得意, 以君大智, 想必諒解
臨別在即, 不勝依依 還望尊駕能修推薦書一封, 壯我仕途 雖吉光片羽, 彌足多珍也!

知遇之恩, 五感銘內, 他日定當趨前面謝!
以上種種, 全屬肺腑, 可昭日月 還望首肯,幸甚!
想俾警察除衫搜身?
我反錫佢春袋
咁你去邊間做?
我係屋企做.
冇寫last working day呀
屌你老母3000
全盛時期嘅3000可以幾爛口
不要說,
屌你老母3000
試著說,
屌你3000
唔使了,我很好,準備再瞓多陣
真係食撚左屎D人
不如改名做我屌您3000
眼瞓就緊係去瞓架啦
廢青梗係訓覺
呢個post好爛口. 討論唔到.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞