黃大仙北館亞萊泰:班後生讀屎片讀壞腦,搞亂香港

28 回覆
6 Like 77 Dislike
黃大仙北館
亞萊泰 (Aroi Thai)

生活紀錄
關鍵事件:7.1 破入立法會後
時間:7月初 某天的下午茶時間

泰國菜餐廳有位阿叔,估計老闆或話事人,有傳菜,展示過私貨靚酒收藏餐廳櫃頂
身形瘦削,
身穿淺藍恤衫,
短黑灰白頭髮,
身高約160CM

下午茶人客不多,個阿叔對一檯約5位中年客不斷R水吹 (但D客唔多想回應佢),見附近檯有年輕人玩手機 + 年輕媽媽帶~5歲細路女食TEA時,就開始專登好大聲咁批評年輕人打爛立法會玻璃

佢話:
7.1果班後生有書唔讀,讀屎片大,讀壞腦,打爛立法會玻璃,搞亂晒香港,阻住人搵食。政府有咩唔好?大陸有咩唔用?我後生時都係咁捱,搵錢,打幾份工,D後生唔珍惜大陸比既機會。我呀,搵到錢,將D錢返大陸起屋,而家起鄉下有層樓,大陸不知幾咁好,幾咁進步。
你地睇下 (同中年客吹水),我依度有幾支私貨靚野,茅台,班後生識咩丫,淨係識搞亂香港反政府,讀屎片大
大家不要再互相指罵了,我們都是愛護香港的市民,看見你們互相攻擊我很心痛
我們的特首林鄭月娥才是罪魁禍首,現在民怨沸騰又唔出來平息,又唔肯回應市民的訴求,搞到大家返唔到工。香港的經濟和樓價都被林鄭月娥拖跨,民不聊生,林鄭月娥真係千古罪人。
屌,咁遲先誁,前二日先去完食 下午茶咋
其實 香港好多哩啲人
樓主打算post哂出嚟?
等人群覺得煩 離開運動?

我見樓主個number都好新吓 起底睇咗又怪怪哋咁 希望唔係水軍啦
每日一推
泰國嘢行遠少少去九龍城食啦
冇,
唔係,

長期CD-ROM
sor
CD-ROM,果時未做連登仔
員工,垃圾
港式泰國菜,垃圾
啲阿姐冇出聲,得個男人不停廢up
其實我都唔知搞亂香港搞亂d咩,關佢咩事啫?佢咪一樣照開工開鋪佢最關心既一日三衰3都食足架,心地爆立法會玻璃關你撚事咩,你阿爺係入面屙緊屎
罷吃啦,推
mark番去愛國餐廳list
又要講了
黃大仙街坊注意喇
之前淘大間aroi thai 都有post講有愛國阿姐屌示威者
以前剛剛開張算係好招呼,
到而家多人食,出品愈來愈hea,
就無再入去食
入啲茶餐廳
基本上9成啲阿姐阿叔都係屌緊示威者
入啲茶餐廳
基本上9成啲阿姐阿叔都係屌緊示威者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞