餓住的小朋友入一入黎, 有心幫佢地都可以黎睇下

248 回覆
260 Like 7 Dislike
攞既記得都好好保護自己身份免狗跟
跟就無計 始終會係街站派 佢有心黎點都會搵到
[緊急幫義士] 用Youtube幫手助養!幫手捐錢!
https://lih.kg/1383539
八達通增值會唔會check到係邊度增
另外美心同m記劵收唔收
推到肚餓小朋友睇到
可唔可以派生果擔心佢地營養
券就一定收

無名的八達通只係彈性高D, 但唔建議 始終大家都驚,同埋派個陣唔方便
實物有難度, 有無生果券/健康工房之類的野的券, 我唔係好熟, 一係就超市禮券
點樣肯定係手足而唔係路過呃飯食, 你地自己TG內部私下派送咪得
光復香港 時代革命
互推

[警世] 用啱方法救藍絲老豆老母
https://lih.kg/1382086

光復香港 時代革命
無可能解決到呢個問題, TG都可以有人呃飯食,
只係我地擺街站又有手足建議先順手做埋
我地亦唔希望去懷疑手足, 你出得黎拎, 我就當你有需要
其實佢地有冇地方落腳, 同其他手足住?
同埋我相信戰友的水平, 至少我無見過示威完有人貪到去拎售票機的錢自己袋
收到風唔少訓近教會. 少部份好彩少少就可能有其他手足/朋友可能借住, 都唔少係因為同屋企人嘈到走出黎....

都有人講過而家埸運動完左其實對呢班手足唔係一件好事...
希望完左後大家可以返屋企
我建議埋各位, 沖涼可以去大型公園或體育館更衣室,le d地方亦有免費govwifi, 叉電就念唔到
有冇話邊樣最好?我都係學生哥 但都叫有啲錢剩下嘅 幫到就幫
阻阻大家 開左個整合post
幫幫手report d藍絲 保護前線

[整合][後勤戰士急入]
https://lih.kg/1383387
無話邊樣好, 因為都有些少突然, 我地暫時確定有的只係大班面包券

隨心,你覺得有用的就買完放底比我地

但如果手足自己發夢有需要用錢的都係留返比自己用住先, 我相信有其他手足會幫
暫時TARGET 會只係後生仔/學生先,
如果藍絲廢老扮到後生仔呃到我地的義工我地認命
一日三餐都仲應付到嘅 但見到好多仲細過我嘅餓到冇錢食飯 好唔忍心
量力而為, 自私些少顧左自己先 有心就夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞