【727 728 比較外國新聞報道落差】BBC vs Guardian vs Telegraph

69 回覆
119 Like 0 Dislike
BBC開始有偏
攬炒巴,辛苦你了。

我冇你咁有影響力、冇你咁叻,但我都有o係自己既地區做宣傳,同身邊既人講解。大家加油!

真的好感激你同你既團隊,保重身體,注意安全。

好人一生平安。🙏🏻
我只係一個10/6唔想大家放棄,所以行出黎既無名之輩

大家加油
trump 前排講左話中國可能會係trade war玩拉布
希望trump會輸reelection 到時再傾
睇怕 hong kong democracy and human right act 都會俾佢拉埋布
除非中共出解放軍 否則trump真係會繼續口交叫習總自己搞掂
The Guardian其實除左Brexit, Trump, 同Jeremy Corbyn既新聞之外, 其他都睇得過
其實英國係唔會有可能親中既首相
BBC一早就知唔係乜好嘢 之前有支那人做記者 幾年前驅蝗行動抺黑我地歧視支那人
721 嗰單一開始仲寫到好模糊,唔知事實會以為啲白衫係同我地一班
坦白,叫香港人睇BBC news已經算易,你叫身邊d人突然睇guardians 可能佢聽都未聽過
鬼叫民主黨成日俾位(民主做D低能野惡搞侵, 但民主黨唔搵似樣既人出黎o係2020砌低trump)trump上咩
反親支外媒既小膠子007巴打
幫手推
想pence坐正
Pence代表較傳統共和黨的想法,我對Pence認識真係唔深(潛太深),如果佢代表共和黨入面軍工產業的想法,咁對中国就會更強硬,相對地如果係受跨國企業影響的話,反而未必會幫香港,唔好唔記得就係班自由貿易撚令中国而家有咁多錢。

反而如果2020由重視人權的民主黨上位,有可能會從人道角度對香港提供更多支援。其實最理想係共和黨鷹派Rubio(之前一直覺得佢型)上位,可惜共和黨下年一定係Trump選連任,一陣佢同中国deal埋我地就死硬。

共產黨好似好想Trump選唔到但我覺得佢就好似啤牌的joker,你唔知佢下一步會點,今日強硬明日可以話係friend
trump 前排講左話中國可能會係trade war玩拉布
希望trump會輸reelection 到時再傾
睇怕 hong kong democracy and human right act 都會俾佢拉埋布
除非中共出解放軍 否則trump真係會繼續口交叫習總自己搞掂
鬼叫民主黨成日俾位(民主黨做埋晒d低能野黎惡搞侵, 但民主黨唔搵似樣既人出黎o係2020砌低trump)trump上咩

舊登果位南加州(美國)巴打狹義瘋骨又係選擇性地唔講民主黨點樣先可以(2020美國總統大選)砌低trump
BBC咩料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞