一個政治冷感的金融佬都要響應8月5日罷工

551 回覆
3380 Like 14 Dislike

全民黑衫、口罩同頭盔,返工返學行街,唔擺工既日子一齊做,將抗爭帶入生活,保護示威者
https://lih.kg/1379839

光復香港,時代革命!
-----------------------------
想比更多人知道其實而家呢一刻基本上得番香港獨立呢條路,
我知好多人未準備好,我知而家急唔黎。
但係想大家思考下,種下一個思想,唔好屌我住。

而家就算有真普選其實都係under中共!!
咁唔通去到2047再抗爭過咩,西方國家都出唔到手幫你地。
因為白紙黑字寫明50年,西方國家唔好話出手,連發聲既正當性都冇啊

可能好多前人都係到諗點解英國當時唔寫999年!
可能好多我地呢代既諗點解上一代冇去抗爭!
可能好多下一代係2047係到諗點解我地唔直接爭取獨立!!!

2047到時只會都係變返中國,仲要一下子就變,一定好多人接受唔到。

所有問題去到最後只會追究到主權問題,希望大家思考下。
今次搞到咁大真係最後一次反擊同最大力量。

BTW,五大訴求,缺一不可!
雙普選應要排最頭
真香港人加油
團結就是力量
多謝你對年輕一輩既付出
希望更對既人望遠少少 唔好睇眼前既嘢 因為你地既後代都會係香港生活 為左以後 為左後代 唔該大家 揾少一段時間前 為孩子的未來爭取更好的香港
Never too late

Pish
多謝你哋同後生仔一齊進退!!!!
8月5日全港罷工
其實真係要罷工 先可以保護到啲前線
我要罷工
Push
郭家麒: 暴力既源頭係林鄭政府,造成今日既亂局係有中央政府包庇林鄭同警隊 | LIHKG
https://lihkg.com/thread/1380805/page/1
你篇嘢催淚過催淚彈
唔使對唔住,你肯做就幾時都唔會遲,多謝你
作夠5,6000 人好聽d
我想問下,而家係30/7定5/8罷工?兩個日子我都見過post,有啲亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞