"亞洲紅點傳媒”好恐怖

22 回覆
42 Like 0 Dislike
我係第一次開po嘅P牌仔
唔太熟悉點運作 操作錯左嘅求放過

頭先教老豆老母點subscribe youtube channel (佢地唔識用)
發現主頁推薦個堆channel有一個叫"亞洲紅點傳媒"嘅channel
望左陣 目測youtube主係馬來西亞人(?要再check真啲不過唔係重點
最近啲內容全部係抹黑反送中運動
不停誤導他人 話香港人(示威者)暴動
用左啲Fact checked左就會發現有問題嘅資訊
下面啲五毛留言好多話要殺哂香港暴徒/出老解/廢青
大家快啲check下老豆老母有冇睇依個channel
條友扮中立 睇標題就知佢偏頗到cls
唔好比班中年人接收錯誤資訊
佢地真係會信㗎
好彩老豆老母聽到啲咩會同我fact check
如果唔係 一傳十 十傳百 好易誤傳
推,仲有個小馬識途
呢兩條撚屌都係馬來西亞人,表面同你講我係中立,實際撐中撐到出曬面
有個乜撚大叔channel,又係馬拉佬
啲馬拉佬真係好撚多事
外國勢力說三道四
屌, 佢地連靜坐都叫暴動架啦
有本事就講今個星期五有班公務員暴動
推,之前都有講過睇到勁嬲
忍唔住要開post, YouTube 太多紅媒(特別馬來西亞朋友完全誤會)
https://lih.kg/1329797
馬拉佬收檔啦
關你咩事啊
華人大撚哂啊?
學殘體中文個刻已經冇撚用啦
求互推
[抛磚引玉] 所有連登軍師, 文宣入, (好認真!!)
https://lih.kg/dtfNgS
wfc 唔理佢就得
你留意下FB啲新聞page (尤其係毒果白粉果啲大嘢)
好多都係馬來西亞 / 新加坡華人, 啲名一係大陸拼音, 一係就有tan, chua, 之類華人名
全部清一色撐大陸, 好撚戇鳩
呢個真!我發覺撐嗰d十居其九都係SG/馬來西亞嘅,喺fb各大post極其活躍,剩係識抹黑
連上星期機場都話係暴動
我都覺啊 最慘佢地成日睇紅媒做資料來源!把口一路講自己幾中立,但係成日帶有色眼鏡同既定立場,根本唔係議事論事!
一開頭扮中立 ,然後做起左之後將啲片隱藏晒
然後之後拍嘅片都係越嚟越偏向親中...
同埋明明自己刪除啲片 啲中國人留言話係YouTube刪除啲片話冇言論自由真係諷刺
好似係馬來西亞人,
有無馬來手足識馬來文,send信比馬來西亞情報局
好多所謂呢類自媒體都係中資操控 專門幫大陸果邊帶方向
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞