[罷工關鍵]730罷工入機場一齊靜坐 齊上齊落!!!

274 回覆
854 Like 13 Dislike
【中學生的聲音】

我哋雖然年紀小,但都希望盡全力發出最大嘅聲音。

學生係未來社會嘅棟樑,所以我哋都有必要為自己,為大家發聲。

雖然呢次係香港最分化嘅一次,但亦都係香港人最團結嘅一次。而我哋中學生都想令大家更團結,所以搞咗今次嘅聯署。

【中學生聯署計劃】

民主運動從來都係先由中學生、大學生發起,因為我哋有一股傻勁,我哋雖然會有衝動嘅時候,但全因為我哋對未來總係抱有無限嘅理想,更願意為理想而付出。

我哋嘅堅持已經令而家好多喺政府部門嘅大人都出咗聲啦,今次就到我哋中學生一齊集氣,比呢個不公義嘅政府聽聽,屬於香港人真正嘅聲音!

希望大家可以係表中填上你嘅學校名,同遮蓋重要個人資料嘅學生證,一齊加入聯署!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdz5V_o8_YiWRVqSsNi9tP1abAHkU0cd7TYr69r1wO1_GyFSA/viewform?usp=pp_url

【A Petition from Secondary School Students for the Solidarity of All Hongkongers]

The voice of us:

Although we are only secondary school students, we try our best to speak up.

Students are the future pillars of the society, and it is necessary for us to fight for the future and our next generation.

Hong Kong is now the most divided, yet Hongkongers are at the same time the most united that we have never seen before.

We hope we can use our power to make Hongkongers more united, so we initiate this petition.

We are secondary school students, we want to make the world a better place!

Please sign:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdz5V_o8_YiWRVqSsNi9tP1abAHkU0cd7TYr69r1wO1_GyFSA/viewform?usp=pp_url

#民主路。有你有我,缺一不可
哩個post原本係噚日公務員出集會之前建議,所以日期先跟之前提出嘅730但目前8月5號係大方向同共識,當然改805!Be water!!

重點唔係講緊地點,機場只係一個建議,想帶出嘅訊息係 點令參與罷工嘅人有安全感

如果第一次參與罷嘅人數不足,我哋應該先結集合一齊係一個地方,,俾到大家安全感。 但如果和應人數夠,當然塞地鐵會係上策,反之亦然。
係指人數不足以塞地鐵嘅情況下,group埋一齊會更理想
要係市區塞呀
有冇睇架。。。意思講緊...因應人數改變策略,但目前真係要睇8月2 有幾人肯出黎集會,哩枝強心針更重要be water ahhhhh
夠唔夠
唔知 8月2日夠唔夠人呀 ,我都好擔心,

“我們呼籲各公務員同事以及市民一起參與這次集會。

希望大家8月2日 先出黎 打枝強心針俾所以想參與罷工嘅手足

如果夠多人去 打到枝強心針 俾大家
而家730點先
我覺得730 太急,未係共識,不如集中805,手足 Be Water!!!!

噚晚有公務員出聲 係8月2日有試水溫集會!!!

8月2日係重中之中,影響緊8月5日肯出黎嘅人數?
!! 求大家一齊出集會

“我們呼籲各公務員同事以及市民一起參與這次集會。

如果夠多人去 打到枝強心針 俾大家”

突發,新巴工會響應聽日塞爆港島行動,
良心
大家加油
推啊!!!!!

https://t.me/airport730

其實依家行動最大既問題係,d 決定太倉卒!搞到好多時候唔夠時間做文宣,好多人唔睇連登唔知將會有呢d 活動舉行
點解唔8月5搞
1.太趕宣傳唔切
2. 8月5三罷多人可以去
所以傾緊 不如響應802試水溫大會 同 805 集中去做
可以be water一次
只守唔攻

再全力狙擊黑警濫暴
唔係呀... 哩個post 係805出現之前嘅提議!

哩個post 只係希望帶出 安全感對罷工嘅重要性!!

所以轉為呼籲大家 參與8月2日試水溫大會!!!!!強心針呀!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞