[4月新番] 鬼滅之刃 集中討論 (2)

1001 回覆
39 Like 4 Dislike
義勇係主角既師兄?
義勇係主角既師兄?
佢叫師傅收主角 你話呢
驚走寶姐
stein gate就正正係例子
點解主角就死先醒起老豆個套係呼吸法
之前訓練水呼吸個陣唔會奇怪?
睇下今集開頭忍對善逸講既走馬燈解說
動畫改動左少少
個解說係漫畫炭仔出走馬燈時先講
點解 同門勁多人( 死左
睇頭幾集留意啲衫 仲有一樣用水之呼吸
呢間小學d學生唔好彩, 每年畢業試都會有1題係dse題目仲要佔60%, 冇人識答個個考試肥佬, 其他校果d卷題目正常畢業冇問題
今集淨係段神樂舞嘅畫質同音樂都已經係電影級。咁都普通?
巴打可唔可以推介下你覺得比呢集更好嘅動畫。
代入感既問題, 的確係有d人對戰鬥番冇愛係度, 欠熱情及投入
例如有d女會係咁, 佢地會覺得男同男kiss會緊張刺激過戰鬥互斬流血etc
另外就係d廢老同小朋友, 佢地唔會明白咩係熱血戰鬥/男人浪漫果d

非引戰, 但假如淨係只有你唔明既野, 唔應該叫其他人俾個答案你
而係只能夠靠你自己去尋找, 例如你同其他人分別係邊? 你既喜好又係乜?
etc
真心?戰鬥番唔用戰鬥番角度去品評?仲要講大道理
我話金毛尋回犬係狗黎講唔普通丫。
你答我。普通,貓就唔普通啦,高竇咁多。

好似樓上嘅巴打,比個例子。直接了當。又易理解佢點睇。
buy你
同你睇法exactly一樣
遲啲睇下有冇時間睇返啦
可能哩套同 命運石 天元一樣
我一開波棄左 但之後睇返勁鍾意
人物魅力都算

見到你講咩音樂同畫面 算係普通偏好 真係火都黎
就咁欣賞下制作組ge 認真同心思唔得咩
鬼滅可能劇情唔係神級 但制作組 作畫 配樂 節奏等都神級
你講果幾套我都有睇 命運石 作畫 前期節奏都唔及鬼滅la
睇左幾集覺得唔好睇咪咪鬼睇囉
呢度有好多人推介乜乜乜
我覺得都唔口岩我
就好似影視台講緊tvb乜乜乜
都成幾十頁
我都唔會睇tvb架啦
睇開netflix 果啲post咪討論下囉
YES
漫畫係炭治郎見到走馬燈
然後隔離有段解說寫
據說人到死前見到走馬燈
係代表臨死之時要從記憶中尋找生存的方法
跟住就諗返起老豆
劇情只會愈黎愈正,水準唔使提高,只要keep到就一定係神作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞