[懶人包] 國際大新聞: 示威者發現一輛內有武器既車,懷疑車主為中聯辦官員

1491 回覆
3598 Like 5 Dislike
推到你仆街呀屌你老母
https://lihkg.com/thread/1374201/page/17

最新發現資料

車上另發現一張超速罰單信,
收信人住址: 17/F Flat H, KOON WONG Mansion
呢個地址,中文即係元朗冠煌樓17樓H室

有網民查出,元朗冠煌樓既買家,名叫周艷

其後,有網民去查周艷呢個名,wiki有以下資料:
周艷(1972年12月-),浙江省舟山市人。女,漢族。1993年8月參加工作,1995年7月加入中國共產黨。寧波師範學院物理系畢業。

曾任舟山東海職業專科學校團委副書記。1996年5月,任共青團舟山市委副書記。2001年,任共青團舟山市委書記。後任中共嵊泗縣委副書記、紀委書記兼縣委黨校校長、副縣長、代縣長、縣長、縣委書記、縣人大常委會主任等職[1]。2011年2月,任共青團浙江省委副書記、黨組副書記。2011年11月24日第十三屆中國共青團浙江省委一次全會上,周艷當選為團省委書記[2]。2012年,當選中國共產黨第十八次全國代表大會代表

註: 暫未證實呢個冠煌樓既買家周艷 = wiki呢位周艷係咪同一人

但相當可疑
Push
推 呢單野好奇怪 特登放架車係到咁
我認同 有幾個疑點:

1. 點解一架車入面會有放文件、賬簿?

2. 明知有遊行 啲武器就咁擺係到比人發現?唔搵野遮一遮佢?

3. 車主同文件唔係同一個人

4. 頂軍帽真係咁岩一路都擺係車到?車主路係中國人黎架喎!

成件事感覺就好似係有人想傳個message出黎 問題係呢個人是敵?是友?尋仇定想我地跟住呢啲物件去尋找個真相?

第四點有片影住一開箱就有,
更何況車主同用架車個人唔同係好正常,要查嘅係葉虎同車主有咩關係而唔係否定車主同葉虎有關
推呢個啦幫手
所以要靠海外戰線傳開佢,本地媒體唔會煲得大
push
一睇就知唔係,唔好亂推
推番
推番第一頁証據
dont think so.....but, google search first result seems....
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞