YIP FOO架車入面...係咩文字...

457 回覆
1146 Like 9 Dislike
Reddit有人翻譯咗,係Sinhala語
睇#101

[討論]葉虎數簿
https://lih.kg/jvBmNzX

Reddit link:
https://www.reddit.com/r/srilanka/comments/cimphe/can_someone_help_me_read_this_piece_in_sri_lankan/?utm_source=share&utm_medium=ios_app
D字唔知咩意思,但係第二幅圖裡面一格格d數我諗我大概明計緊乜

每一個日期係一格,第一行寫住Bo隔離第一個個數x400,再加右面果個數(如有),就係最右final個數。例如7月24號 5x400+300 = 2300;7月25號 7x400+200 = 3000;7月22號 11x400 = 4400 同最頂10x400 = 4000。

然後之後幾行都係減數,呢個應該唔洗例子,7月24號果格計得好明顯,最頂果格都同樣計法,係7月25號佢計漏左最後一行 可能臨時加落去掛

另一觀察出黎既係 通常都係Bo(應該唔係英文字母, 用類似代替住好講d先)做第一行。其他人名/項目不定,但Bal/Balo兩次都係-200,唔知有無關聯。

意思我未諗到,淨係睇到數學同symbol上既計法,其他靠各位巴打加油喇
push
朝早一推
求翻譯
臨瞓前一推
毅進制原來係真
搵到負責計數果條友啦
push
呢本野 翻譯完send出去

班黑社會 會唔會原來食水咁深

比人食夾棍
會唔會係搞event搵event management同攝影師。? 見到嗰邊post有人話呢頁係2016
留名
印尼文
仲有人咁on9?
依家有google 仲邊有呢枝歌唱
有無車cam記錄?
19.05匯價嘅貨幣有兩個相對接近嘅可能性
一係巴基斯坦盧比, 20.59
一係斯里蘭卡盧比, 22.53
光復香港
時代革命
河妖話過721當嘉年華
點都差少少..會唔會係人仔轉過去?
南亞文?
識斯里蘭卡朋友,佢話第1張圖係講:幫啲女人係斯里蘭卡新年(斯里蘭卡的新年係新曆4月)舉辦拔河比賽(已check朋友的講法同reddit一樣)

拔河示意圖

第2,3圖就仲問緊

另外,仲有冇多啲高清圖?我可以問埋佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞