香港外流球員討論區(20)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
真係想像唔到富力有以色列佬都要搞到咁嘅地步
後防太閪
前面入幾多後面失返幾多
咁多年都改唔到防線

希望梁細佬下年幫到手
夠鐘要上去啦
踢吓預備組都好呀
但佢上
樂仔就要落番黎
可能both呢
細佬而家係港超最高薪華人球員
咁都無得上講唔通
如果貴州升到班應該會續多法老一年?

陳俊樂:中超經歷有助進步

原定下周二跟馬來西亞的友賽雖然取消,但港隊仍會於10月14及15日投入訓練。陳俊樂會在稍後才返回內地跟廣州富力報到,他透露目前雖仍在中超預備組打拚,但中超休戰期間便曾代表一隊在友賽中上陣,會繼續爭取盡快於中超比賽上陣。

他又認為中超經歷有助自己在港隊發揮,「訓練一直跟足中超一隊的強度,分隊賽時節奏很快,自己也要加快場上決定。他們控傳及護球能力很高,這些都讓我可從中學習。」
佢係咪講緊同成班預備組對德甲個場

陳俊樂透露中超休戰期間便曾代表一隊在友賽中上陣
慕遜?
冇人講拿維斯喺羅素IG留言?
講左D咩?
say goodbye
Antoine Viterale 23歲踢盧根奴U21
應該叫盧加諾U21

佢咁既料點會踼到瑞超
Yes
睇transfermarkt, Remi without club...
Come back to HK la diu
四名巴西兵歸化成功

據足球報消息阿倫、高拉特、費南甸奴(小摩托)、阿路斯奧(洛國富)已領取中國護照,歸化球員入籍中國的序幕,由李可、侯永永加盟北京國安展開,在艾克森代表國家隊比賽進入高潮,而現在,開始進入白熱化。

據記者瞭解,近日,高拉特、阿倫、費南甸奴和阿路斯奧已領取了他們的中國護照,他們從此成為中華人民共和國公民。四個人的中文名分別是「高拉特、阿蘭、費南多和洛國富」。

高拉特和阿倫在2020年開始就可以代表中國國家隊上場,而費南多則要等到2020年7月才上場資格。而比他們更早來到中國踢球的洛國富,現在就已經具備了為中國國家隊效力的條件。

新聞來源:足球報
原來琴日john mary入左恆大2球
唔知今日樂仔有冇後備呢
拿坡里主力梅頓斯已拒絕富力邀請
Gary pls come back麥妖搞到我地好慘
貴州今輪對石家莊,升班關鍵一戰

應該護級成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞