點解冇人講728中上環遊行

599 回覆
804 Like 9 Dislike
7.28 追究上環開槍責任
堅持五大訴求 拒絕警黑勾結

集合時間:下午三點(三點半起步)
集合地點:遮打花園
遊行終點:中山紀念公園(最接近開槍地點的大型公眾空間)
服飾:黑衫、頭盔、口罩(以示對警方濫暴不滿)
形式:和平理性.優雅自衛
遊行結束後請一同護送新界西戰友歸家
*已經通知所謂警方

中上環追究開槍大遊行懶人包

Q1. 時間地點?
下晝三點遮打花園集合,三點半鐘出發行去中山紀念公園。

Q2. 點解要行?
721警察無預警下連開36槍,係至今最嚴重既暴力,有義士中槍危殆,香港人一定要追究濫權到底。而上環正正就係開槍位置,所以我地希望大家可以一齊參與呢個遊行表達對警方嘅不滿。

Q3. 點解揀7月28號?有無撞其他遊行?
根據資料,7月28號原訂既所有地區遊行,都已經因為元朗恐襲而改期。而元朗反黑遊行最終決定選擇於7月27號舉行,我地希望藉28號呢個空檔,喚起大家對上環開槍事件既關注!

Q4.究竟728仲有冇遊行架?
有!得知港島西主辦方延期後,為咗不讓開槍事件冷卻,我們堅持在728舉辦追究上環開槍大遊行。

Q5. 咁我去元朗定上環好?
Why not both? 我地鼓勵大家盡可能參與兩個遊行,當然亦可自行衡量體能同風險決定點樣參與。兄弟爬山,目標一致!

Q6. 參加728中上環遊行有咩要注意?
今次係一個和平理性,但亦會優雅自衛既遊行。我地呼籲所有參與者一齊戴上頭盔同口罩,表達對警察濫權及傷害無辜既不滿!

為左上環中槍義士
就算得返一個人我地都會行
希望大家可以幫手宣傳出去

五大訴求,勿忘初衷
遍地開花,不撤不散
反黑抗恐,還我法治
光復香港,時代革命
·
727 元朗 728 遮打花園見

PUSH
《生於亂世,有種責任》
唔好意思阻阻大家,我地想幫香港人出書,想收集大家意見

出一本屬於香港人嘅自由之書
https://lih.kg/1359361
已經入左紙啦今日
7.27同7.28同樣重要!!!
push
推 2日都要去
推啊大家幫幫手
7.28 追究上環開槍責任
堅持五大訴求 拒絕警黑勾結

集合時間:下午三點(三點半起步)
集合地點:遮打花園
遊行終點:中山紀念公園(最接近開槍地點的大型公眾空間)
服飾:黑衫、頭盔、口罩(以示對警方濫暴不滿)
形式:和平理性.優雅自衛
遊行結束後請一同護送新界西戰友歸家
*將於星期三通知所謂警方
https://lih.kg/1356713

728上環公海 - t.me/sw728
channel - t.me/sw728update
[文宣]黑白大字報 政權罪行 遍地開花
https://lih.kg/1360258

幫政府遍地開花!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞