(遍地開花)一位熱愛香港既醫療輔助隊隊員

9 回覆
26 Like 0 Dislike
致各位香港市民

成為首屈一指的志願應急醫療衛生組織。藉着一支訓練有素、專業和全情投入的志願隊伍,以最高效率和最具成效的方式,提供資源來增強常規醫療衛生服務,使香港市民得享健康安全的生活。

我係一位熱愛香港既普通市民,加入醫療輔助隊係希望可以幫助每一位市民,喺危急關頭拯救生命

由6月9號至到而家每一次嘅光復行動我都有出席,但最令我深刻嘅事7月21號元朗官警黑合作,當日我喺天水圍警署請求警察出動去元朗拯救市民,但係驚你嘅答覆係警署竟然拉閘,係呢個無助既時刻,我不禁流下一滴男兒淚,我喊嘅原因係因為警察件係呢個危急嘅時候竟然選擇唔拯救市民嘅生命,反而同黑社會同流合污,對付一般嘅市民。

所以我希望可以喺度追究警察濫權,成立獨立調查委員會,並反對元朗721嘅警黑合作,並要求政府全面撤回送中條例。

光復香港,時代革命
元朗手足有野講 727去唔去都入黎睇下
https://lih.kg/1357311
push
up
多謝你呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞