[連兄請入] 強烈建議限制更多P牌仔功能

119 回覆
136 Like 13 Dislike
其實近一兩年已經多左好多CD ROM上連登 (連仔應該都check到流量)
近排更加唔洗講, 遊行緊、坐車、食飯...基本上24小時都好多人上緊連登
出左去幾日發夢 都見到好多中學雞上緊 估佢地應該無ACCT
女朋友, 身邊朋友, 同事...可能你地老豆老母
好多估唔到佢會上既都有上, 但佢地應該都係無ACCT

咁無ACCT 有咩問題呢? 有3點
1. BLOCK唔到5毛
2. BLOCK唔到5毛
3. BLOCK唔到5毛

哩個幾月 大家比人帶風向帶得太誇張, 特別係凌晨時間
明明果晚仲講緊光復, 訓醒D POST又轉晒風向
明明應該focus主線, 又比人帶風向去晒元朗度 (元朗係要理, 但我地目標係五大訴求
好多好多 大家應該都FEEL到或者唔多唔少會受影響

有見及此,既然唔會考慮暫停批出新ACCT同已經extend左P牌期限
強烈建議連仔考慮限制更多P牌仔功能

第一, 唔比佢地投正負評功能
正負評功能一直都有人講緊可有可無,
其中一個原因就係大家 (包括CD ROM) 好易受正評負評數影響思考, 帶風向
我地上慣左 好多POST同留言 一睇就分到係3毛5分
但有時大家都會炒車或短時間內比人帶到風向 更何況班CD ROM同中學生

第二, 唔比佢地開POST住 (最少1個月, 3個月先開到?)
以前初中玩果D垃圾香討 都好似有玩分 唔知要幾多分先可以乜乜柒柒
我地無玩分 但絕對應該唔好比P牌仔咁快出到POST 更何況依家係非常時期
唔可以輕易比部分P牌5毛出POST帶風向 影響無ACCT既手足思路睇法

唔係睇低大家既思考同判斷能力
但哩段期間大家BLOCK左幾多ON9 P牌仔心中有數
我地唔係要一言堂 但對家的確係做緊哩樣野 係度鳩UP帶風

我諗連仔要disable幾個P牌功能唔難, 請認真諗下
文宣, 言論戰係非常重要!
認真POST
我係P牌但我都贊成
呢排太多帶風向post
真呀巴打 好多P牌仔都好有質素
但無奈無質素既仲多, 好多都明顯打手啦
再推

是但都搵到個低質 無FC 無SOURCE既POST
站務台無人睇
LAST推
我冇野講
認同
支持呀push
同意
thanks ching, 岩岩已經又一堆元朗fake news...唉
P牌仔支持
推到連仔睇到就得了
連仔唔該回應
我同意正負評係要正式會員先有,同埋最希望係負評數量愈多,個 post 點撚樣推都難浮面
push
我ok呀
如可杜絕不良風氣
Why not
冇錯
好多假消息都係P牌仔放出嚟
好多搞破壞既POST都係P牌仔出
希望同行既P牌仔唔好介意
非常時期 唔係針你地 大家一家人
你同仍然可以留言的
嗱講明先唔係“其”視,但真係唔掂呀,好多係亂來。
其實除第一、第二(最好這個即做)方法外,可做就係好簡單
P牌仔
第一個月: 可回貼,自選台,block 人,回帶,通知之類 (即係唔影響他人的功能)...
第二個月:正負評功能
第三個月:可開貼
要係外面個LIST就顥示倒個POST係一個平時POST咩野既人POST
簡單就 個人名SHOW 藍色 綠色 黃色 (要有border, 隻色難睇)

係而家個LIKE DISLIKE側邊加個 藍 or 黃 制, 方便mark 人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞