[突發有圖] 何妖個家墳滑倒了

5005 回覆
28926 Like 92 Dislike
支持
守老母 咪打你老豆
做乜唔起埋呀佢
抵死 咁都仆親
佢嬲到要跳出黎搵呀仔嘛
何佢老母死左都要跣多鑊
大風吹跌左
義士
Oops
[轉載先wtsapp] 真係認真諗諗

光復元朗唔應該亂做

以下係原因:

政府行錯棋,原本想利用白衫黑幫製造「黑白大戰」畫面,令示威聲音被模糊,將示威者拉到白衫兇徒嘅層次。點知21日元朗冇乜示威者,反而變成無差別恐怖襲擊。呢幾日五毛建制瘋狂洗板,目的就係想將輿論變返做兩邊人馬互相挑釁。

普通市民受驚嚇,兩日嚟市面肅條,商鋪做唔到生意人心惶惶,港共政權管治威信同黑警形象越跌越低,呢一個壓力係港共此刻最頭痕嘅,因為等同做到罷工罷課嘅效果。

所以,呢一刻大家越和平越冇新衝突,建制就冇辦法帶走方向,為選票民建聯一定會同何君堯割蓆。集中聲討恐怖襲擊,佢哋就唔敢正面反駁,上環嘅開槍慘劇亦可以同時迫政府回應。

接住落嚟嘅行動,絕對唔可以模糊焦點,聲討元朗警黑勾結、上環過度武力亂開槍,更唔好忘記五大訴求!入元朗就等如同班圍頭佬泥漿摔角,武力衝突唔係示威者強項,假如現場情緒失控,政府最想要嘅「黑白大戰」畫面就會出現。

你越冷落元朗班生蕃,繼續各區行動聲討,警察就冇辦法集中人手製造警黑混亂或者防暴大陣,我哋要持續施加壓力,迫使對家再次行錯棋。

冇人叫你忘記,但對付敵人一定要用自己最擅長嘅武器,文宣、帶藍絲方向、各區分散行動、將政警醜惡一面送出全世界、起班仆街底等等,千祈唔好情緒主導,俾五毛政府有機可乘。

遍地開花,真真正正be water,將政黑警黑恐怖氣氛話俾全世界聽。共產黨唔怕你郁手打人,最怕你淡定冷靜,顯示出民主社會公民質素。

光復元朗唔應該亂做,光復元朗唔應該亂做,光復元朗唔應該亂做。

PS:地理位置嚟講,元朗一條大馬路封死前後就冇路走,一入小路就會入村,好撚危險。
Respect
班白衫人真係好暴力 收唔到錢就毀人個墳
搞人個墳有報應食屎啦

挖埋出黎就perfect池
fact checked左
係白衣人做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞