利君雅: 講人話呀你!

358 回覆
3782 Like 31 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=dOHNCkjGITw

-40:00左右開始睇

不停chur住佢 好撚正
利君雅係真香港人
聽到佢咁講真係好撚感動
帶埋其他記者起鬨 一路CHUR住唔放
利君雅 香港人
林病 唔係人
係唔係大龍鳳

是 定係 否
請問實際係邊分邊秒,唔想睇咁耐
23:20 開始
你跳去大約-36左右
蘆葦想講嘢但完全講唔到 利君雅不停CHUR住要林鄭答第2條問題
跟手成場記者跟住起鬨嗰PART
我盡打文字版.
對應可以睇條 youtube link 23:20 開始
強烈建議睇片, 利君雅好勁
==============================
利君雅: 我分別問特首同處長.
首先特首想問下, 係文明社會入面, 琴晚元朗發生嘅事可以被定性為恐襲㗎.
你過往立法會所謂受衝擊嘅時候, 你凌晨四點都可以出嚟見市民.
尋晚成晚你去咗邊呢?

另外就係, 你不斷講暴加會激發暴力, 尋晚係咪官警黑合演嘅大龍鳯, 要兌現你呢一句說話呢?

處長, 你講到人手問題. 你剛才無講過人手分配係點樣. 你哋嘅情報去咗邊呢? 事先嘅一啲案件你都識得去公佈嘅時候, 而我哋市民都感覺到夜晚會發生呢件事, 你哋情報係咪失誤呢? 你可以一瞬間定性一宗暴動嘅時候, 琴晚你又去咗邊呢?

同埋, 我要求處長你哋消失咗好耐, 你哋可唔可以另外立一個記者會向記者詳細交代. 唔該.

林鄭: (廢話, 唔打)

利君雅: 流血喎, 睇唔到咩

記者群: (瘋狂問)

利君雅: 尋晚瞓唔瞓得著覺? 可唔可以答咗先? 佢未答我問題.
市民等咗好耐啦, 好多人瞓唔到㗎?

林鄭: (廢話, 唔打)

狗頭: 我......

利君雅: 你未答我第二條. 你未答我第二條. 暴加會激發暴力, 係咪官警黑合演嘅大龍鳯? 你剛才無答, 麻煩你正面回答.

現場主持: 警務處長...

利君雅: 唔好意思, 你未答呀. 可唔可以唔好咁呀, (聽唔清) 講人話呀, 唔該你.

林鄭: (廢話)...

利君雅: 係咪大龍鳯, 是否?

林鄭: (廢話)

狗頭: (廢話)

利君雅: 無答人手分配, 無答人手分配

利君雅: 三萬幾人呀, 麻煩你交代比例呀

利君雅: 警署閂閘呀, 點解會閂閘呀? 999 打極唔通, 打完即刻收線唔聽市民講嘢.

記者群: (瘋狂問 瘋狂問 瘋狂問 瘋狂問 瘋狂問)

直至有記者問下一條
cctvb肯定cut撚晒記者提問,淨係播d狗官既回答
香港需要呢啲記者
好感動
南亞裔香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞