[請推爆] 元朗有難 7月28全港支援

476 回覆
1582 Like 19 Dislike
推!
見到話清場就即刻散曬 話be water
冷氣軍師話呢招係撚狗大法
但撚埋自己友
燒村

全民頭盔月
https://lih.kg/1343516
728必到
一、以群眾鬥群眾,內耗消耗民意,
引起眾多火頭,燃起多條戰綫,力圖模糊最初目標
大家要諗諗點拆

或者好似另外一啲巴絲講,
陰謀論諗,可能借無差別攻擊事件自製亂象,繼而自己修補亂象,
繼而挽回民望

二、另外大家可以 brainstorm 下:dress code 以顏色區分是否繼續可行?
如果著 smart casual 恤衫返工裝,
人人都係打工仔,人人都係 water
到時打,打打工仔,打平民?

三、除 TVB 有免費 24 小時電視新聞頻道外,
ViuTV 同奇妙電視應該要同樣加開免費 24 小時電視新聞頻道,
本身兩台已有班底,只須加開頻道即可
甚至可考慮全港首創本地 24 小時英語新聞頻道
RTHK 31 亦要加強推廣自身頻道

同溫層講,大家都識得睇其他新聞,
但須知道好多酒樓、食肆冇嘢好播,咪播 TVB 新聞,
上年紀一輩只識打開對眼就睇

四、同樣唔可以忽視就係境外酒店電視落地
大家打開酒店電視,睇香港嘅頻道,只會搵到 TVB,得 TVB 落到地,
呢方面要大家諗諗(外地人士第一觀感)
唔方便啊
我唔係佢哋負責人
一係你叫佢哋contact我?

我地8月會join番土瓜灣
咪撚on9。人地鐵通單車鍊,甚至用刀,你當自己黃飛鴻?
雖然睇到眼火爆,但怯怯一問
「報仇」會唔會中咗香港政府計?
係咪要針對返政府、警察到何君堯?
邊個落Order 先至係重點
共産黨最開心

-------------------------
7.28 追究警黑勾結
Resist State-sponsored-terrorism
元朗見
請大家在今個星期內,
盡力操fit自己體能先。
我地最少幾萬人
條村出到幾多男人?
不是私怨
黑警失職包疵縱容
人民自發圍剿恐怖分子

多謝
支持
呢次唔出黎
下次到你地個邊都冇人幫
同我出黎
所以文宣想spin番啱
請睇我個性簽名

-------------------------
7.28 追究警黑勾結
Resist State-sponsored-terrorism
元朗見
727,728都會唔會太遲?依家傳緊呢兩日班仆街都會好似尋晚咁打橫行 元朗d義士 居民係咪唔洗擔心安全?係就每晚收工7點元朗站等啦
土瓜灣人支持
可唔可以727
南邊圍村
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞