如果廚房星盤既排水管用膠水痴,要點拆

18 回覆
0 Like 0 Dislike
鋸撚左佢
用砂輪機係唔係ok? 我度過條管係56mm, 我新個條係50mm 咁應該點駁
鋸唔要既位 重疊既位打直鋸到要留既位再熱風槍
搵火槍彈打佢塞50mm落去
但你順水三叉位入面會有喉響入面 搵鋸片介一打 落火槍不停前後左右咁燒入面 燒到入面條喉黑黑地搵一字批鑿入去 離口後搵鯉魚鉗 鶴嘴鉗不停轉轉轉咁起咗入面塊野 你先落到新喉
介一刀入面(唔好介出面條喉)
應該用咩介
你成組野其實係咩樣架
點睇個巴打都冇師傅咁好技術搞啦
個駁口兩件配件太近、鋸左好難駁返新嘅!最好紅圈以上部份係全更換喇!先鋸走兩件配件之間的喉.用任何鋸都鋸到!鐵鋸夠長又好揸手、但未必落到鋸因為地方細、可以手揸鐵鋸片慢慢鋸
用噴燈向著已接駁位置加熱啲膠水就會甩!但要溫度掌握得好、先至唔會燒到第一個由牆身出嚟的曲瓜柴、可以用上部份不用的先嘗試!

如果唔夠位落鐵鋸、類似呢款都得
磨機一樣cut到!但唔係專業人士我就 勸你唔好用啦!好易爆碟或 啜住部機
50mm喉 外徑!配件係50mm内徑、 所以配件係有56mm外徑
直接用熱風槍解唔解到膠呢
啲水喉都幾厚 你要溶佢都好難吓
呢個方法最好 你上面兩條喉照看都落到疏杰 配番個順水叉易搞好多 落膠水要喉同配件慢慢落 要打滿個圈 數要開得準 要入曬配件到 但要小心落三叉因為頂手 最好同一時間落 可以唔落膠水度位先
補番樣野 佢好似落咗叼餅
熱風槍可以、都係好撚熱、望住佢表面受熱嘅變化、唔好過火、如果唔係就會變型過大、套返新喉或新配件落去變得太鬆,查膠水都無用,變左好似上面位師兄咁講,要用火彈大佢、塞6喉入去!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞