原來 救護 消防 海關都係毅進仔

16 回覆
4 Like 80 Dislike
毅進文憑的資歷獲政府接納為符合超過30個以中學文憑試5科(包括中國語文和英國語文科)第2級成績為入職學歷的公務員職位的學歷要求,這些職位包括救護員、三級康樂助理員、助理外勤統計主任、二級懲教助理、海關關員、消防員、警員、郵務員、社會保障助理員、二級稅務督察及福利工作員等。而成功修畢註 1延伸數學選修科的學員獲頒發的毅進文憑,亦獲政府接納為符合以中學文憑試5科(包括中國語文、英國語文和數學科)第2級成績為入職學歷的公務員職位的學歷要求,這些職位為助理文書主任、助理稅務主任、助理貿易管制主任、二級地政督察及二級物料供應員。
果D係毅進畢業生。
同毅進仔係兩回事黎既! 毅進仔專係講警察
唔好搞消防 thx
讀毅進唔係問題
做黑驚先係問題
唔通讀u 嘅黑驚你就畏懼三分?
blocked, 善用起底功能

鑑定:分化post
請善用負皮上一頁,不留言,謝謝
我愛救護、消防、海關及入境

End Post
但黑警賤過地底泥
冇能力又低智商
送去庇護工場做野啦
警犬真係好介意毅進仔

唔好咁自卑
唔好拉人落水
而家係淨係話你班毅進狗
大把毅進仔出嚟發夢啦
點解會將紀律部隊同專業人士相提並論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞