721,和理非唔該,今次到我地保護勇武

1240 回覆
1492 Like 8 Dislike
721嘅和理非入嚟,你地係保護勇武嘅最後一道防線
https://lih.kg/1322165

裝備

之前大家集中曬d裝備俾前線,希望佢地唔好傷得咁重
今次,我地都要上裝
草木皆兵,唔單止可以令狗唔知實際前線有幾大力之餘,保護自己都好重要,如果怕俾人點相就戴埋太陽眼鏡,遮埋耳仔!

好似上面圖咁,其實都順便帶多左件衫去換,最好帶埋手套,前線有乜事就傳上前線,我地勢要做人肉物資站!

個日對鞋有幾普通着幾普通,怕嘅就帶多對拖鞋換
女仔唔好着熱褲,我地到最後唔洗俾人救就係最大嘅幫忙

行動
唔洗你衝,但希望做人肉road block
上次71,d狗裝車,狗車都入到立會
今次我地可以拖得幾拖得幾耐,爭取多d時間等資訊,物資傳去前線,我地要同勇武一齊嚟一齊走

第二,希望有哨兵
上次71中信得一個哨兵,資訊流通得唔夠快
今次如果有足夠嘅哨兵keep 住update news,話俾物資同前線咩情況就事半功倍

企係天橋食花生唔緊要,但可唔可以幫我地mon連登同tg,地下手足冇時間睇消息

物資鏈可以企疏d ,中信上次太密,反而慢左
明白好多手足想幫手,物資鏈同前面個位手足隔一隻手遠會快好多
反而跑物資會可以多d人 個個都跑真係會好攰,可以多d人輪住跑,我地都要留力,跑多幾轉!

物資
水桶太難拎,今次可以用濕報紙去搞掂催淚彈!,希望大家都可以拎一疊報紙,同一人帶多枝水俾佢地拆蛋

絲打大家都帶定m巾,m巾止血係皇牌,個日大家都唔好帶con,不過可以帶眼藥水俾前線,等佢地洗眼係眼藥水,唔係con水 係眼藥水,唔係con水 係眼藥水,唔係con水

糖果
食tear gas之後,最好分泌大量口水去中和,檸檬會難帶,其實食糖都有同樣效果,又易帶
能得利係好選擇

唱k神器
大聲公好大個,同埋唔係個個都有
唱k神器細d,方便d帶,可以俾哨兵用

總合
1.津路, 水
2. 頭盔眼罩
3. 多一套衣物(一齊捐舊衫)
4. 眼藥水
5. 剪刀
6. 士巴拿
7. 索帶
8. 水
9. 生理鹽水
10.電線/牛皮膠紙(鐵馬用)
11.軟糖(不要薄荷)
12.手套
13.報紙
14. 唱k神器
15.n95/gas mask連芯
16.雨褸

我地一個都不能少,我唔知我可以做到幾多,但做得幾多得幾多

麻煩各位推po,俾熱門多d有用嘅po,唔好俾3 5毛上熱門
推!
香港人! 721 不見不散
721 人手置頂
721 金鐘見!!
push
互相補位
屌你老母 幾個多去就幾個個翻
一個都不能少

新聞po睇日期先覆,有人推舊po、出引戰po、傳聞po唔好覆,前面已經有人講咗「唔好覆」就唔好跟住留「唔好覆」否則你等同推po,一毛點摟屌你一覆就中計。俾正負評前睇埋最後一頁,唔好俾第一頁帶風向。721去遊行!
【Hongkongers! Assemble! 】
光復香港!沒有暴民,只有暴政!
https://www.youtube.com/watch?v=kVURRBwauKE

兄弟爬山 各自努力
不割蓆 不篤灰 不分化 不捉鬼

七大訴求
- 全面落實雙真普選
- 永久完全撤回逃犯條
- 釋放所有反送中被捕抗爭示威者
- 成立獨立調查委員會
- 撤回暴動定性
- 永不實行社會信用評分系統
- 收回多功能智慧監控燈柱

721! HONGKONGERS! ASSEMBLE!
一齊繼續集思廣益
唔該
趕走三五毛!
人手置頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞