何君堯:集會應有休漁期 促撤民陣申請

359 回覆
51 Like 1801 Dislike
立法會議員何君堯聯同數十人到警察總部交請願信,要求警務處處長盧偉聰撤銷民陣申請周日晚上在金鐘政府總部外集會,並停發所有遊行集會的不反對通知書。

何君堯指出,集會應有「休漁期」,希望大家休息一下,不要再增添煩擾,

他表示,對民陣的集會內容已聽到厭,指遊行示威6月至今未有停過,不但令家庭關係受到影響,亦易遭別有用心的人士騎劫,呼籲示威者懸崖勒馬,為自己的前途、理想和尊嚴冷靜一下,還香港安寧。
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2193502/
驚呀
休漁期
建制派洗唔洗休漁期?
聽何君堯講野都聽到厭
休你老母
我哋聽錄音機都聽到厭啦
佢係人大?
香港人表示,對林奠/政府高官的錄音式內容已聽到厭
你通過送中/明日大愚山 有冇休漁期?
叫佢拖埋劉馬車出來
你呼吸有無休漁期?
中共鍾意搵低智商出黎打嘴炮
如果君妖兄肯為港自縊既我肯唔出集會一星期
議員要放暑假, 於是想市民唔好搞咁多野, 一齊放暑假
學生心諗: 放暑假先係學生最活躍嘅時間
完美演繹九唔撚搭八
叫馬車出聲
基本法話改就改。連自由集會權都要剝削埋,推去外國大使館同外資機構,叫佢地撤資啦。

call馬出黎撐警先啦
休魚期?
呢條白癡仔真係唔識㗎喎
我出街洗唔洗過問你啊執葉陸絲?而家連搭地鐵都要用勇氣爭取,係咪要人上街爭取上街啊仆街含家產!!!
你攰呀?
要俾時間d集會生殖?
[緊急呼籲]今晚9點一齊上twitter將黑警濫權揚威國際,警告遊客不要來港旅遊,用經濟壓力逼使政府回應!!

https://lihkg.com/thread/1325723/page/1
全面攬炒

9點一齊一野谷上trending
#Hongkongwarning #Fthepopo

Twitter見!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞