[共識已達] 721銅鑼灣改做遊行終點

693 回覆
1501 Like 40 Dislike
直落中聯辦好過啦
push
push
唔理衝唔衝 721金鐘
push
沙田衝完條路出黎 都冇野做
衝差佬? 最多霸多一個街口
守路口? 唔知守黎做乜 守到幾時

佢唔清你咁點? 12點自己散水? 咁出黎做咩?

721 要升級就唔可以再是但衝吓馬路
而係揀啲政府機關黎玩 好似71咁
push
Push
在時代門外再聚
銅鑼灣時代廣場被揭發將公共空間租作展覽展銷用途,日租更高達十二萬四千港元「中飽私囊」,更在這塊公眾空間用地釘上一塊告示聲明為「私人地方」,驅趕逗留及休息的市民或遊客,等等這些事件,才幡然知道他們的權利一直被侵犯。
http://www.epochtimes.com/b5/8/4/13/n2080419.htm
民陣睇到應一應
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/240285/%E6%99%82%E4%BB%A3%E5%BB%A3%E5%A0%B4%E5%85%A5%E7%A8%9F%E7%A6%81%E8%A1%97%E9%A0%AD%E8%A1%A8%E6%BC%94%E4%BD%94%E5%85%AC%E5%85%B1%E7%A9%BA%E9%96%93-%E6%8C%87%E4%B8%8D%E5%B1%AC%E9%9D%9C%E6%85%8B%E5%BA%B7%E6%A8%82%E6%B4%BB%E5%8B%95

不少主流和非主流的歌手也會於時代廣場地下位置表演。時代廣場早前入禀高等法院,控告音樂人李冠傑和其他會於時代廣場表演的表演者,指他們的表演造成滋擾,要求法庭宣告街頭表演不屬於公契中所指的「靜態康樂活動」,並申請禁制令禁他們再於時代廣場進行街頭表演。
時代廣場好惡呀
721.再聚
push
呢個咁高風險 成日做到咩
唔洗去金鐘,都增加到管治成本
push
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞