[鞭屍] 屌鳩梁天琦

152 回覆
1828 Like 21 Dislike
梁天琦為香港做嘅事, 如果你做唔到, 唔該你將屌佢嘅說話, 塞番入你老母個閪到

自己一個睇完地厚天高, 覺得香港人欠佢太多, 包括自己

個時, 我仲係一個政治冷感嘅況港豬, 但因為69 612等等嘅事,

令我每日出街都mon住新聞, 出完街又仆番屋企睇新聞, 睇完CCTVB又睇NOW

做鍵盤戰士, 再同自己屋企人每件事解釋

星期日一定出去野餐, 番緊Intern會射波, AL出去幫手,

同梁天琦差唔多年紀嘅我, 做得比佢少好多, 甚至宜家先了解當時發生咩事

政府有幾無法無天, 濫權令人憤怒

但當時好多香港人仲係屌佢攞光環, 出黎9Fing下坐六碌應該警世

今日睇番, 心都寒撚埋

呢個年紀, 要背負咁多, 佢冇所謂
政府針對佢, 逼佢認衰仔, 佢冇所謂
最後搞咗咁多冇得選, 要成就佢地兩個, 佢冇所謂

但最後宣佈結果個刻, 佢離開咗現場, 有冇人知個種灰心灰到點...

六年, 夠你讀完一個中小學, 夠你由Senior升AM, 又夠你由壯年變更年

睇番呢d post, 唔知真心定假膠, 幾千個正皮, 我係佢抑鬱再番發都似...

梁天琦,請你放心
https://lihkg.com/thread/697751/page/1

原來行得太前係最大最大嘅罪名

但係2019年嘅今日發現仲未遲, 如果你地仲想無動於衷,

我怕到你地好似我咁後悔個時, 已經冇辦法再爭取d乜

講真, 一個月多d嘅抗爭好攰, 政府嘅回應令人好灰心,

但係, 有好多人, 起碼有200萬+4人仲一直堅持緊

所以, 千祈唔好放棄

你永遠都唔係一個人
大家覺得好攰, 好灰個時
比個BREAK自己
坐低開電腦, 睇番地厚天高
你就知道, 條路一直都好難行
同政府抗爭呢條路, 從來都冇容易過
你可以休息, 但係唔好放棄
因為仲有好多人好堅持
香港人要加油
我地冇咗梁天琦, 但係唔可以有下一個入獄嘅梁天琦
永遠既精神領袖
push
個標題做乜9
對唔住大佬, 打漏咗個問號

但岩岩睇完係連登Search佢個名,

真係覺得好嬲, 又好慚愧
大家要堅強, 圍完爐取暖再振作!!
果個Post分明係串緊香港人善忘港豬,唔係串緊天琦啊
知啊, 咪話有真心膠有假膠,

但冇得否認嘅係, 仲有好多人笑佢
做埋D香港人都做唔到嘅事tim
好。。,推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞