資金衝香港!社保基金已開始掃港股

15 回覆
0 Like 0 Dislike

國泰君安(1788)國際董事會主席閻峰,接受彭博訪問時表示,中國社保基金已買入港股,以獲得更高回報。

他又表示,國泰君安和其香港部門已經為中國社保基金購入A股和港股提供投資建議和交易服務。

今年以來,港股持續火熱。年初至今,恒生指數累計漲幅約10%,領跑全球。此前的分析稱,正是中資推動了港股的上漲。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56342416&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170223

//諗起沈大師22000話夾淡倉,夾咗2千點仲係夾
24600 gogogo
劇本一早已寫好,今朝就係要引師傅入熊,今日後市齊齊食熊掌

大戶已經算好心,俾左25分鐘俾散戶
2017-02-23 11:34:15 HKT
而家人人都睇升
所以我覺得係時候留意幾時應該走
冇set target
日日睇圖
唔對路就走

我係咁操作
而家人人都睇升
冇set target
日日睇圖
唔對路就走

我係咁操作

你同師傅睇法一樣,係時候即時反手
而家人人都睇升
冇set target
日日睇圖
唔對路就走

我係咁操作

你同師傅睇法一樣,係時候即時反手

而家人人都睇升
冇set target
日日睇圖
唔對路就走

我係咁操作

高手,講左等於無講
而家人人都睇升
冇set target
日日睇圖
唔對路就走

我係咁操作

大戶起碼夾埋你個put先落
有5萬點,支持中央直接委任香港書記
而家人人都睇升
冇set target
日日睇圖
唔對路就走

我係咁操作

我同你睇法差唔多
不過操作上簡單好多
大師講咩我買相反就ok了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞