今日藍絲老豆問我係咪想香港撤底俾大陸收返先滿意,我話係

615 回覆
6913 Like 33 Dislike
話說屋企藍絲老豆近排已經好唔滿意我成日走去發夢,佢就日日睇住CCTVB黑化示威者,又話佢地係俾泛民推去死個埋bull shit。
今日藍絲老豆問我係咪想香港撤底俾大陸收返先滿意。再補充話大陸俾我地一國兩制50年,香港而家咩都咁好班人又衝擊又破壞經濟,有冇諗過大陸如果真係正式接管(無錯我老豆用接管),你地班人有咩反應?
我自問知佢冇撚得救,平時唔會係屋企講任何政治野嘗試改變兩老政見。我答佢一句,我會好開心,因為你地班上晒島上左年紀既人覺得2047年同你地冇關,如果經過今次我地真係輸左,大陸直接接管香港,我第一件事就係繼續努力儲錢,同女友移民,你兩個咁鍾意大陸咪慢慢留係度好好生活。講完我老豆無聲出

其實我知香港有好多我老豆呢類唔負責任既藍絲,佢地屌示威者好大程度因爲覺得佢地有生之年(2047前)可以享盡晒香港既自由,亦都好驚示威者會加快大陸入侵我地既步伐。呢班咁自私既人只要你比佢更自私佢地就會識驚。

講完之後我老豆死狗咁講,其實大陸好多野都唔好,食物安全呀治安個d,如果過多10年左右你覺得真係有需要,咪一齊諗下移民囉。我冇講任何野入房。
Push 唔知你地有冇差唔多既體會
話說屋企藍絲老豆近排已經好唔滿意我成日走去發夢,佢就日日睇住CCTVB黑化示威者,又話佢地係俾泛民推去死個埋bull shit。
今日藍絲老豆問我係咪想香港撤底俾大陸收返先滿意。再補充話大陸俾我地一國兩制50年,香港而家咩都咁好班人又衝擊又破壞經濟,有冇諗過大陸如果真係正式接管(無錯我老豆用接管),你地班人有咩反應?
我自問知佢冇撚得救,平時唔會係屋企講任何政治野嘗試改變兩老政見。我答佢一句,我會好開心,因為你地班上晒上左年紀既人覺得2047年同你地冇關,如果經過今次我地真係輸左,大陸直接接管香港,我第一件事就係繼續努力儲錢,同女友移民,你兩個咁鍾意大陸咪慢慢留係度好好生活。講完我老豆無聲出

其實我知香港有好多我老豆呢類唔負責任既藍絲,佢地屌示威者好大程度因爲覺得佢地有生之年(2047前)可以享盡晒香港既自由,亦都好驚示威者會加快大陸入侵我地既步伐。呢班咁自私既人只要你比佢更自私佢地就會識驚。

講完之後我老豆死狗咁講,其實大陸好多野都唔好,食物安全呀治安個d,如果過多10年左右你覺得真係有需要,咪一齊諗下移民囉。我冇講任何野入房
Push
Push
係侵略
唔係收返
焦土化
你老豆自撚私
要焦土依班靠香港上左岸既人先知驚
我一早都話送中過到都冇所謂,咪大家一齊仆街囉,死廢老迫害我地咁多年,趁佢地仲未死快撚d攬炒呀
我諗好多屋企既藍絲家人都係咁樣,典型舊派香港人,底子裡身體很誠實。所以你叫佢地返大陸住睬你都有尾
最尾嗰段笑咗 你老豆交足内心戲
有比家用就全面cut
中國夠薑咩
屌你老母而家擺明show hand賭鋪大架囉

一係跪住睇五十年漸變
一係企起身搶返主導權
梗本50年不變呢個協議就係自撚私
最鐘意你呢句 無錯 我地呢一代 仲有乜野可以輸
我真心唔係想焦土,亦都唔想移民離開呢度,因為呢兩個月一齊發夢真係見到香港最美麗既人同事,但亦都見到最醜惡既政權同黑警。 不過以後對住我老豆呢類咁既人我都會用焦土態度對付
講得好
既然2047點都要死,要下一代不明不白咁去死
不如早啲攬埋依班短視撚/自私撚去死
佢地作嘅孽唔駛一齊受?
係茶記見到睇住TVB既廢老鬧後生仔個陣,直撚接講大陸一接管香港我地班搵得錢既後生就會移民架啦,你到時練定游水去台灣避多次中共架退休廢柴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞