10月Working Holiday

119 回覆
3 Like 11 Dislike
根本就係藍領
我開頭係肉廠做過
讀書建議工程or 做廚師 去北領地做三年野坐五年移民監就變澳洲籍
女既就幼兒教育 or 如你soical science
btw 你去到做soical science 好難 大家個文化完全唔一樣 同埋鬼佬好撚悶
有冇巴絲去荷蘭wk出年想去
有咩工會容易d比你留底入藉?
藍領黎講

有冇可能做肉廠留底入藉
事關唔想再讀書
入籍主要係睇你咩地區做野 唔多睇工種
北領地極度缺人
做下廚師 礦工 工程 裝修佬 司機最好
U grad係香港冇人冇物,可能真係去做裝修掘礦算
礦工唔止掘礦
有地質檢測分析果d 咁要搵人定期收集樣本 做果d都ok 跟程序做又唔洗學位 有時可能係lab 打下下手咁樣 如果識按摩推拿去到又係幾好搵 拆完為番40AUD per hour (220HKD)
搵下呢D工先

北領地姐係darwin?
New Zealand正岩岩去完返香港
有啲後悔冇留低
有冇巴絲 WH 去加拿大,有冇人去 saskatchewan? 中間唔洗驚地震帶
點樣可以r到留低?
最後返份工廠工 只要係咁叫佢比work visa我 最後實有得留 因為有fd已經留低左 只要日日煩下佢就得
份工廠工係做乜
咁肯擔保你之後 人工 福利有無變?
今年會去nz wh
想知點樣留底,同埋係咩廠?
如果去英國要預自己絕大部分時間都同香港一樣係要翻工去埋旅行嘅基本上一定會蝕錢走

間中飛下歐洲係爽嘅,不過如果份工得最低工資都係搞唔掂
If you ask me whether Sydney is a great place to holiday in, I wouldn’t bet on it
最驚係住宿同揾工 有冇d咩機構會幫下手?例如去澳洲wh
返到黎香港 生活上有咩轉變?
考喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞