[推上熱門] 點解香港人權民主法案聯署咁重要

915 回覆
589 Like 3 Dislike
https://lihkg.com/thread/1300973/page/44
小弟係上面叫人簽嘢個PO嘅樓主
之前叫人簽嗰時得1萬6左右,依家有差唔多5萬,多謝咁多位巴絲嘅支持,但係距離10萬大關先得一半, 都係好撚少

香港人權民主法案係真係好撚重要
點解? 大家睇吓WIKI先

目的是美方對涉及鎮壓基本自由的香港或中國大陸的政府官員,設立懲罰機制,包括禁止涉事官員入境美國及凍結其在美國之資產。

呢個係真實有約束力嘅一個法案,好重要。

針唔拮到肉唔知痛,我哋成個6月咁多場運動,但係政府都未完全收皮,五大訴求一樣都未得,又多更加多問題,因為我哋仲未真正拮到呢班禽獸嘅肉。但依一條例係可以直接影響班仆街嘅資產同埋不得再踏入美國一步,你見湯家驊賣美國資產就知,班仆街係真係好撚柒驚你搞鳩佢哋私人嘢,而且唔排除如果美國開咗個頭之後,會再有其他國家會跟手制裁。 等班仆街真正共享大灣區榮譽

又有好多巴打會問 我哋都簽咗咁多次啦,都未有用,點解仲要簽? 簽到攰啦

我哋的確係冇辦法直接影響美國國會嘅所有決定,佢哋通唔通過都係要睇佢哋,但我哋網上成功聯署十萬,起嘛俾人睇到有民意,而且人哋國會討論條例時都可以拎個聯署出嚟support,個成功率會增加。

而且睇吓最近嘅事, 美國副總統彭斯最新發言、接見肥佬黎、何韻詩入聯合國演說、陳方安生個PO,種種現象都顯示外國好撚關注香港問題,更有意出手幫,你可能會話我太天真,但十萬聯署簽咗真係一個助攻,百利而無一害!!!

之前我哋都有美國聯署,但個聯署只係叫美國幫香港,比較空泛,而今次聯署係一針見血,有一個明確嘅條例訴求,所以係有啲唔同

要記住,我哋係長期競爭,每一個行動我哋都需要大家嘅力量,人哋韓農武力抗爭咗咁耐,你簽幾個名就話攰,你話我道德綁架又好,我都係要講,你對唔對撚得住所有義士同烈士

而且簽一個名都唔係用大家太多時間啫
0成本0風險
而且一個唔好彩真係俾佢成功咗對香港局勢會有好撚大幫助

睇完文就簽啦
簽完記得share 去FB TG IG WTSAPP 咩咩柒柒都好 總之share出去
等更加多人知
希望見到初初6月聯署十萬人嘅數字
https://petitions.whitehouse.gov/petition/please-pass-bill-hong-kong-human-rights-and-democracy-act

重要Reminder:
個聯署要打email 簽完之後要入email確認一次先計你簽咗
我懷疑好多人簽完之後冇入email confirm,個confirm有48小時時限,過咗就要再簽多次

出咗呢個畫面就代表成功咗啦
PUSH
PUSH
PUSH
快簽
PUSH
PUSH
PUSH
PUSH
PUSH
push
PUSH
up
PUSH
PUSH
PUSH
PUSH
PUSH
PUSH
PUSH
PUSH
PUSH
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞