大埔連儂牆打手 打到人斷骨

211 回覆
586 Like 5 Dislike

還唔還拖好?
香港就黎要自備餐具出街食飯 保障自己安全
我無野講
我無野好講
十連我無野講
十連我無野講
暴徒
十連我無野講
逃之夭夭?
未追哂post
雖然隔離有post講
但想開多個比大家睇下佢隻手 傷撚到咁
一早叫你地用遮擋同埋行使公民拘捕權
骨🦴都斷埋
【立場文】中聯辦來了
https://lih.kg/dhsRJS
你仲問還唔還拖?
係咪有手足俾人打到死亡先識還?
屌你又開post講打手 又話要集中唔好分推推走行動post

[抗爭支線]!七 月 十 三 !光 復 上 水 !踢 走 水 貨 客!
https://lih.kg/1307559
真心覺得D藍絲好小器,貼連儂牆呢d 咁文青既活動都可以trigger到佢地
根本最暴力就係佢地
保護連儂牆俾人打果d 好慘, 大家真係要合作阻止呢d 藍絲兇徒打人
成班拍片撚
一搞左膠化活動就收得皮
[抗分化]共匪宜家玩緊老技倆,拉一派打一派

共匪一貫手法,分化、滲透,然後拉籠一派打一派,政府有時會軟硬兼施,打下感情牌博同情,亦會派五毛做打手,屌/笑/鬧/玩膠嗰啲當然90%都係三毛,但亦都唔排除有真心膠中計信咗佢地一套,所謂拉一派打一派,群眾鬥群眾就係咁,要你自相殘殺,孤立主要敵人,然後共匪就可以輕鬆逐個擊破,民初時期國民政府分裂就係共匪搞出嚟

可以預期,針對運動參與者的圍堵、攻擊會與日俱增,應確切思考是否有必要,付太大代價守護一面牆,但更重要的,是切記避免跌入「人民鬥人民」的圈套,如果順應其勢將焦點轉到如何反制、攻擊藍絲和愛字頭,只會正中下懷。
有無片?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞