【團結】無大台嘅抗爭,我哋應該無時無刻激烈咁互屌。但冷靜之後要記得我哋係同路人

482 回覆
571 Like 11 Dislike
我無野講
Well said
真係未行動完都唔知啱定錯,例如7.1衝立法會都以為係有鬼,無意義,但結果出到黎唔係。香港人加油!

如果失敗就會變割席捉鬼
各位死士係無畏無懼
我無野講

我冇野講
我冇野講

.
Pish
冇錯

只有經得起挑戰嘅想法先有價值
"The unexamined idea is not worth actualizing"
但只限於屌想法,唔係人身攻擊
屌完到真正行動果陣要團結
冇錯

"The unexamined idea is not worth actualizing"

雖然我都明高登連登仔之間嘅溝通方式一直都係有咁盡得咁盡,完全冇面俾

但始終要對事不對人,大家都有共同目標
冇錯

雖然我都明高登連登仔之間嘅溝通方式一直都係有咁盡得咁盡,完全冇面俾

或者咁講,喺高登連登個文化就係互屌,我地要繼續打場扙就要互屌

不過,去到真正推動返送中嘅討論區BK, 香討或者去到Facebook and IG就要改改口
始終人地唔見連登仔文化
冇錯

或者咁講,喺高登連登個文化就係互屌,我地要繼續打場扙就要互屌

不過,去到真正推動返送中嘅討論區BK, 香討或者去到Facebook and IG就要改改口
始終人地唔見連登仔文化

出到去大家應該識收嘅,對外文宣到而家都係好得體
我批評嘅係由旺角黑夜,抗爭路線爭議到最近幾日因為連儂牆打不還手,有人開始怒踩自己人,完全當正敵人咁打,又用五毛論捉鬼論

始終人地唔見連登仔文化

出到去大家應該識收嘅,對外文宣到而家都係好得體
我批評嘅係由旺角黑夜,抗爭路線爭議到最近幾日因為連儂牆打不還手,有人開始怒踩自己人,完全當正敵人咁打,又用五毛論捉鬼論

始終我地慢慢進步緊,有時唔小心用返五毛捉鬼論係在所難免
冇錯

反送中運動由開始直到現在,抗爭路線同手法一路經歷過好大分歧
例如地鐵不合作運動、圍警總定散水、搞稅局有冇用、九龍遊行後去唔去旺角
當中有做得好、有做得唔好嘅地方,香港人一直都喺過程中學習

但有唔同意見嘅時候,民陣、泛民、黃之峰、楊逸朗、衝擊立法會嘅死士、部份連登仔都被人話過係鬼,係入嚟破壞呢場運動。到呢一刻佢哋係唔係鬼大家自行判斷
但團結先係我哋最大嘅本錢
香港人用咗廿年時間終於學識單靠和理非、或者勇武其中一方係無可能成功
如果輕易話人係鬼,用誅心論,和理非同勇武唔會合作,我哋唔會有今日

今次無大台帶領,我哋互屌係正常嘅,係必要嘅
應該無時無刻咁屌激烈咁屌,屌到天昏地暗山崩地裂
因為只有經得起挑戰嘅想法先有價值 "The unexamined idea is not worth actualizing"

唯有團結一致,不分化不割席我哋先有勝利嘅希望
希望大家唔好忘記初心

最後引用一句毛澤東嘅語錄
「要分清敵我,不能站在敵對的立場用對待敵人的態度來對待同志。必須是滿腔熱情地用保護人民事業和提高人民覺悟的態度來說話,而不能用嘲笑和攻擊的態度來說話。」

推呀

TG 呢排成日少少嘢瘋狂互屌...停啦好嘛~
例如地鐵不合作運動、圍警總定散水、搞稅局有冇用、九龍遊行後去唔去旺角

但有唔同意見嘅時候,民陣、泛民、黃之峰、楊逸朗、衝擊立法會嘅死士、部份連登仔都被人話過係鬼,係入嚟破壞呢場運動。到呢一刻佢哋係唔係鬼大家自行判斷
香港人用咗廿年時間終於學識單靠和理非、或者勇武其中一方係無可能成功
如果輕易話人係鬼,用誅心論,和理非同勇武唔會合作,我哋唔會有今日

因為只有經得起挑戰嘅想法先有價值 "The unexamined idea is not worth actualizing"

希望大家唔好忘記初心

「要分清敵我,不能站在敵對的立場用對待敵人的態度來對待同志。必須是滿腔熱情地用保護人民事業和提高人民覺悟的態度來說話,而不能用嘲笑和攻擊的態度來說話。」

我下次一見𤣩有人嘈就狂貼呢句嘢同個 po

希望大家唔好忘記初心

冇大台,即是每部人都係大台,每個人的意見都好重要。對事我哋可以互屌,冇問題,嘗試睇下或接受人哋啲意見。但最終,大家都係 brother ,繼續互相支持,這是一場持久戰,大家一定要互相提點互相鼓勵,這是重要的。
互屌只係粗鳩同窄窿嘅較量,無阻大家達到高潮嘅目的

Ching你個comment同名

團結團結
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞